D-analyysit

Seuraavat kaksi vuotta

Mielipiteet

Johanna Autio

 

Mielipiteet

Johanna Autio

 

Mielipiteet

Johanna Autio

 

Tänä syksynä tulee kaksi vuotta siitä, kun minut valittiin Pohjanmaan sosialidemokraattien puheenjohtajaksi. Tuolloin asetin tavoitteeksi, että Pohjanmaan SDP:ssä uudistetaan toimintatapoja – erityisesti viestintää, lisätään piirin poliittista roolia ja aktiivisuutta, annetaan ihmisille uusia mahdollisuuksia vaikuttaa ja kaikissa piirin kunnissa asetetaan kuntavaalilista.

Yksi konkreettinen työn tulos saavutettiin jokin aika sitten, kun piirin Facebook-sivulla ylittyi 1000 tykkääjän raja. Määrä ei vielä päätä huimaa, mutta tekee meistä selvästi suurimman ja aktiivisimman poliittisen järjestön somessa Pohjanmaalla ja SDP:n suurimman somepiirin suhteutettuna jäsenmäärään. Tähän on tietoisesti pyritty ja on hienoa nähdä työn tuottavan tulosta. Erityiskiitos kuuluu toiminnanjohtajallemme Johanna Autiolle ja aktiivisille kolumnisteillemme.

Piirin toimintatapoja on uudistettu nyt kahden vuoden ajan strategiastamme johdetuilla konkreettisilla tavoitteilla. Työ on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta paljon on vielä tehtävää. Poliittista roolia olen pyrkinyt nostamaan omalla aktiivisuudellani sekä tänä syksynä valmisteltavalla ja piirikokouksessa hyväksytävällä Pohjanmaan demareiden poliittisella ohjelmalla, johon kirjataan tavoitteemme kolmen pohjalaismaakunnan kehittämiseksi. Kunnallisvaaleissa saavutimme tavoitteemme siltä osin, että vaalilistat asetettiin kaikkiin vaalipiirin kuntiin.

Toimiminen piirin puheenjohtajana on ollut palkitsevaa, mutta kuten sanottua, paljon on vielä tehtävää jäljellä. Siksi olen päättänyt, että olen käytettävissä toiselle kaksivuotiskaudelle tämän syksyn piirikokouksessa marraskuussa.

SDP:n on rohkeammin tehtävä aloitteita ja osoitettava ihmisille, millaisen tulevaisuuden haluamme.

Tulevien kahden vuoden aikana käydään todennäköisesti kolmet valtakunnalliset vaalit: maakunta-, eduskunta- ja europarlamenttivaalit. Luvassa on kova rutistus.

Maakuntavaaleissa suurin työ on ehdokasasettelussa. Ehdokashankinta on jo käynnissä, mutta etenee toden teolla loppusyksyn ja ensi kevään aikana. Samalla tehdään myös eduskuntavaalien ehdokasasettelua. Eduskuntavaaleissa tulemme asettamaan monipuolisen täyden listan eri ikäisiä ja taustaisia ehdokkaita, jolla tavoittelemme kolmea kansanedustajaa. Europarlamenttivaaleissa tavoitteenamme on edelleen saada Pohjanmaalta oma sosialidemokraattinen meppi.

Menestys vaaleissa on Pohjanmaalla aina kytköksissä puolueen valtakunnalliseen kannatukseen. Siksi yksi tärkeä työ on pyrkiä vaikuttamaan SDP:n sisällä puolueen nopeaan uudistumiseen. SDP:n on rohkeammin tehtävä aloitteita ja osoitettava ihmisille, millaisen tulevaisuuden haluamme. Meidän on annettava ihmisille mahdollisuuksia kannattaa meitä olemalla avoimia ja rohkeita.

Omalla alueellamme haluan ottaa piirille yhä aktiivisempaa poliittista roolia samalla, kun viestintää ja koulutustoimintaa kehitetään edelleen. Samalla haluan tukea puolueosastoja ja valtuutettujamme eri puolilla vaalipiiriä. Tärkeä työkalu tähän kaikkeen on piirin poliittisen ohjelman hyödyntäminen ja tulevaisuudessa päivittäminen yhdessä koko jäsenistön kanssa. Meidän on otettava ensimmäisten joukossa käyttöön uusia, yhä suorempia tapoja, joilla jäsenet pääsevät vaikuttamaan piirin ja puolueen politiikkaan ja toimintaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat