Kotimaa

Shokkikuvat Suomen kettutarhoista järkyttävät maailmalla – Oikeutta eläimille: ”Turhistarhaajia nimitetään mustasydämisiksi bisnesmiehiksi”

Oikeutta eläimille
Oikeutta eläimille
Oikeutta eläimille

Oikeutta eläimille -järjestön mukaan kuvat Suomen turkistarhojen jättimäisiksi jalostetuista ja syötetyistä naaleista eli napaketuista ovat levinneet yli 20 maan tiedotusvälineisiin.

Suomen kettutarhausta on käsitelty muun muassa Kiinassa valtakunnallisen tv-kanavan uutislähetyksessä. Kuvia ovat julkaisseet laajalevikkiset lehdet ja verkkosivustot Euroopassa, Aasiassa, Amerikassa ja Australiassa.

Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä huomauttaa, että suomalaisilla on tapana kauhistella Kiinasta tulevia uutisia eläinten kaltoinkohtelusta ja koirien syömisestä.

– Nyt asetelma on kääntynyt päälaelleen: kiinalaisissa uutisissa Suomen turkistarhaajia nimitetään ”mustasydämisiksi bisnesmiehiksi” ja heidän toimintaansa rahanahneeksi eläinrääkkäykseksi.

Osa tarhoista on tarkastettu, osa on vielä tarkastamatta.

Moitteita saa eläinsuojelusta vastaava ministeri Jari Leppä (kesk.), joka ei yhdistyksen mukaan ole kommentoinut turkiskohua millään tavalla. Viranomaiset lupasivat tarkastaa tarhat, joilla kuvat on otettu. Oikeutta eläimille -yhdistyksen tietojen mukaan osa tarhoista on tarkastettu, osa on vielä tarkastamatta.

– Eläinsuojeluasioissa esille tulevat ongelmat ovat hallitukselle kiusallisia, koska juuri tekeillä olevaan eläinsuojelulain uudistukseen ei ole tulossa juuri mitään parannuksia eläinten oloihin. Siksi ministeri Leppä pyrkii vaikenemaan asiasta, Muurimaa epäilee.

Hän korostaa, että vaikka Suomessa eläinsuojelun taso on toki paljon Kiinaa edellä, tähän asiaan tulisi nyt puuttua.

– Turkistarhaus on saatava loppumaan, Muurimaa vaatii.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat