Kotimaa

Siikalatvan palo levittää yhä vaarallista savua – palon syttyessä siivous oli käynnissä

Siikalatvalla Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan lihanjalostuslaitoksen palo on aamulla alkanut jälleen levittämään terveydelle vaarallista savua. Viranomaiset antoivat vaaratiedotteen kahdeksan jälkeen aamulla. Puoliltapäivin vaaratiedote oli edelleen voimassa.

Päivystävän palomestarin mukaan osa rakennuksesta syttyi aamulla uudelleen palamaan jälkisammutuksen yhteydessä, mutta tilanne on pelastuslaitoksen hallinnassa. Palosta annettiin vaaratiedote jo eilen illalla, mutta se peruttiin puolen yön jälkeen.

Kylmänen Foodin toimitusjohtaja Jaakko Kylmänen ei vielä puolita päivin pystynyt arvioimaan vahinkojen laajuutta euroissa. Joka tapauksessa tuli tuhosi koko 6 000 neliön tuotantolaitoksen varastoineen. Yrityksen tuotanto kuitenkin jatkuu toisella tuotantolaitoksella Sodankylässä.

– Tärkeintä on, että koko henkilökunta pääsi pois (palon alta). Oma henkilökuntamme teki pelastuslaitoksen kanssa todella hyvää yhteistyötä, Kylmänen sanoi.

Palon syttymissyystä ei ole vielä varmuutta. Kylmäsen mukaan tehtaalla oli käynnissä siivous palon syttyessä perjantai-iltana.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat