Politiikka

”Siitä se itku alkaa” – Rinteen erityisavustaja: Liberaalin oikeiston raja kulkee parin tunnin mielenilmauksessa

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen erityisavustaja Dimitri Qvintus puolustaa SAK:n perjantaille kaavailemaa mielenilmausta. Qvintus kirjoittaa Twitterissä liberaaliksi itseään kutsuvan oikeiston liberaaliuden rajan kulkevan parin tunnin mielenilmauksessa torilla.

– Siitä se itku alkaa. Itku, vaikka tässä toimitaan niiden periaatteiden mukaan, jotka tekevät Suomesta länsimaalaisen demokratian, Qvintus toteaa.

Facebookissa Qvintus täydentää kirjoitustaan toteamalla, ”ettei perjantaina ei minun ymmärtääkseni osoiteta mieltä sen vuoksi, että minä en pääse julkisilla töihin vaan siksi, että Sipilän hallitus rankaisee työttömiä ihmisiä työttömyydestä”.

– Yritetään jaksaa pari tuntia tai maksimissaan yksi päivä. Työttömiltä tässä kysytään todellista venymistä ja pinnaa, hän jatkaa.

Muun muassa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on pitänyt SAK:n mielenilmausta luonteeltaan poliittisena. SAK:laisen Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto puolestaan totesi Demokraatin haastattelussa, ettei kyse ole poliittisesta manööveristä vaan yhdessä päätettyjen asioiden puolustamisesta.

Aallon mukaan hallitus on pettänyt palkansaajat ja lähtenyt tekemään aktiivimallin myötä leikkauksia työttömyysturvaan, vaikka se päätti luopua juuri työttömyysturvan leikkauksista kiky-sopimuksessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat