Politiikka

Simon Elo Halla-ahon kannattajista HS:ssa: ”Vaikka ammuttaisiin Suomeen tulevia pakolaisia kiväärillä, nämä ihmiset sanoisivat, että ’Miksei ammuttaisi tykillä?’”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo arvioi kovin sanoin entisen puolueensa perussuomalaisten nykykasvoja Helsingin Sanomien haastattelussa.

Uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon takana on Elon mukaan sellaisia ihmisiä, joille mikään ei riitä maahanmuuttopolitiikassa.

”Vaikka laittaisi rajan kiinni, tai vaikka ammuttaisiin Suomeen tulevia pakolaisia kiväärillä, nämä samat ihmiset sanoisivat, että ’Miksei ammuttaisi tykillä?’.”

Elo sanoo haluavansa tehdä tällaiseen pesäeroa.

”Teimme sen heti selväksi, kun tulimme ulos uuden ryhmän kanssa ja sanoimme että meillä on nollatoleranssi rasismille. En tiedä, miten sitä sen vahvemmin voisi tehdä.”

Elo myöntää, että niin hän itse kuin hänen perussuomalaisista irtaantunut ryhmänsäkin joutuvat katsomaan peiliin sen suhteen, tuliko yhtenäisyyttä korostettua liian pitkään.

”Menneisyyskin pitää käsitellä. Meidän pitää olla inhimillinen puolue ja ajaa niitä arvoja, mitkä perussuomalaisissa oli hyviä. Ajaa pienen ihmisen asiaa, olla kansanvallan sanansaattaja ja käytännönläheinen uudistaja.”

Elo niputtaa nettisivusto MV-lehden, sen perustajan, eilen vangitun Ilja Janitskinin ja Venäjän vaikutuspyrkimykset Euroopassa yhteen.

”Eivät he ole salailleet tyytyväisyyttä siihen, mihin perussuomalaiset on menossa”, Elo väittää.

Elo kommentoi Twitterissä myös perussuomalaisten eilistä tiedotustilaisuutta, jossa Halla-aho kertoi, että puolueeseen on ollut kolminkertainen määrä tulijoita lähtijöihin verrattuna puoluekokouksen jälkeen.

”Radikaalit tulevat ryminällä sisään ja maltilliset savustetaan ulos. Saamani palautteen perusteella”, Elo kirjoittaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat