Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Urheilu

Simone Biles jättää väliin myös neliottelun – keskittyy mielenterveyteensä

Lehtikuva

Yhdysvaltain telinevoimistelutähti Simone Biles jättää torstaina ohjelmassa olevan naisten neliottelun väliin mielenterveyssyistä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Riossa neljä olympiakultaa voittanut Biles, 24, vetäytyi tiistaina joukkuekisasta kesken kilpailun. Hän kertoi haluavansa keskittyä mielenterveyteensä ja olla vaarantamatta hyvinvointiaan.

–  En vain luota itseeni samalla tavalla kuin ennen. En tiedä, johtuuko se vanhenemisesta, mutta olen voimistellessa hermostuneempi. Minulla ei ole niin hauskaa kuin olisin olympialaisten halunnut minulle olevan, Biles kertoi tiistaina.

Yhdysvaltain joukkue saavutti kilpailussa hopeaa.

Yhdysvaltain voimisteluliiton mukaan Biles vetäytyy myös neliottelusta keskittyäkseen mielenterveyteensä. Tilalle tulee Jade Carey.

Päätös siitä, osallistuuko Biles ensi viikon telinekohtaisiin finaaleihin, tehdään myöhemmin päivittäisen arvioinnin perusteella.

Bilesin yllättävä vetäytyminen joukkuekisasta yhden telineen jälkeen on herättänyt keskustelua urheilijoiden mielenterveydestä ja heihin kohdistuvista valtavista paineista. Biles oli etukäteen yksi Tokion kisojen seuratuimmista urheilijoista ja Yhdysvaltain olympiajoukkueen suurimpia tähtiä.

–  Tuemme varauksettomasti Simonen päätöstä ja arvostamme hänen rohkeuttaan asettaa hyvinvointinsa etusijalle. Hänen rohkeutensa osoittaa jälleen kerran, miksi hän on roolimalli niin monille, Yhdysvaltain voimisteluliitto sanoi tiedotteessaan keskiviikkona.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE