Politiikka

Sinisten Elo: ”Keskiluokan verokapina on alkanut”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tämän päivän budjettipäätökset ovat veronmaksajan kannalta hyviä, toteaa Sinisten eduskuntaryhmä tiedotteessaan.

Ryhmän mukaan tarpeellisten asioiden kuten autoilun verotus laskee. Lisäksi romutuspalkkion palauttamisella lisätään autokannan uusiutumista. Palkkaverotus laskee kaikissa tuloluokissa. Yle-verosta on sovittu jo aiemmin vapautettavan kaikki, joiden vuositulot jäävät alle 14 000 euron. Edelliset uudistukset vahvistettiin tänään, Sinisten eduskuntaryhmä tiedottaa. 

– Yli 400 000 suomalaista vapautuu ensi vuonna Yle-verosta. Pääsemme ryhmämme pitkäaikaiseen tavoitteeseen: suomalainen voi saada noin tonnin kuussa puhtaana käteen”, Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo.

– Suomessa täytyy olla oikeus ja mahdollisuus menestyä omalla rehellisellä työllä. Hallitus keventää tuloverotusta 270 miljoonalla eurolla kaikilta palkansaajilta. Keskiluokan verokapina on tällä hallituskaudella alkanut. Tavan kansa saa ansaitsemansa veronkevennyksen, joka vahvistaa ostovoimaa”, Elo toteaa.

Solidaarisuusveroa on perusteltua yhä jatkaa, vaikka taloustilanne kohenee.

 Elon mukaan solidaarisuusveroa on perusteltua yhä jatkaa, vaikka taloustilanne kohenee.

– Olemme yhteisessä veneessä ja hyvinvoivat soutavat hieman enemmän kunnes pääsemme kuiville.

Siniset kertovat, että kokonaisuudessaan hallitus on keventänyt palkkaverotusta yhteensä 1,2 miljardilla eurolla. Samalla talouden kasvuvauhti on 3 prosentissa ja sen ennakoidaan pysyvän samalla tasolla. Lisäksi ryhmä huomauttaa, että työllisyysaste on noussut lähes 70 prosenttiin.

– Siniset tavoittelee edelleen hallituskauden alussa sovittua 72 prosentin työllisyysastetta. Tavoitteesta ei ole luovuttu, vaikka se työläältä näyttääkin. Naapurimaassamme Ruotsissa ollaan reilusti yli tavoitteemme työllisyysasteessa. Pitää sen olla meillekin mahdollista, Elo sanoo.

– Pienyrittäjien aseman parantaminen ja yritystukien uudelleen kohdentaminen voisivat edistää tavoitetta. Nämä pysyvät sinisten uudistuslistalla loppuvaalikauden.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat