Politiikka

Sinisten Elo: ”Tekstiviestit ovat todisteena”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja Simon Elo luottaa Samuli Virtasen ja Petteri Leinon tekstareihin.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja Simon Elo luottaa Samuli Virtasen ja Petteri Leinon tekstareihin.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja Simon Elo luottaa Samuli Virtasen ja Petteri Leinon tekstareihin.

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo katsoo, että Ilta-Sanomien uutisessaan esiintuomat Petteri Leinon ja Samuli Virtasen tekstiviestit osoittavat, että ennakkosuunnitelmaa uuden puolueen perustamisesta ei ollut.

– Vaan on aika ex tempore lähdetty tekemään juttua … Maanantai-iltana (12.6.) tavattiin kasvotusten ja vietiin ajatus eteenpäin siitä, että perustetaan uusi eduskuntaryhmä, Simon Elo sanoo.

Tätä ennen vallitsevana suunnitelmana oli ollut halla-aholaisten saaminen ulos perussuomalaisesta eduskuntaryhmästä.

– Tekstiviestit ovat oleellinen asia, ne todistavat sitä, että jos olisi ollut ennakkosuunnitelma, niiden viestienkin pitäisi olla hyvin erilaisia.

Sunnuntaina 11.6. oli viimeinen perussuomalaisten puoluekokouspäivä ja puolue oli saanut jo lauantaina uuden johdon. Vasta maanantaina 12.6. puolustusministeri Jussi Niinistön (s.) erityisavustaja Petteri Leinon ja perussuomalaisten entisen, nykyisen sinisten valtiosihteeri Samuli Virtasen Ilta-Sanomille kertoman version mukaan luovuttiin lopullisesti suunnitelmasta, jossa halla-aholaiset olisi heitetty perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ulos.

Sittemmin tapahtumat johtivat Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän ja myöhemmin Sininen tulevaisuus -puolueen syntyyn.

Elo sanoo uskovansa myös, että Timo Soinin niin kutsuttu ”Juudas-blogi”, jossa hän piti mahdottomana perustamastaan puolueesta loikkaamista oli aito reaktio. Leinonen ja Virtasen version perusteella Soini olisi loppuun asti halunnut pysyä perussuomalaisissa.

Jos sinisillä ei ennakkosuunnitelmaa ollut, sellainen oli Elon mukaan halla-aholaisilla.

– Se, mikä on jäänyt vähälle huomiolle ja mistä on selvät todisteet ja nämä henkilöt eivät sitä kiistäkään, että on ollut ennakosuunnitelma. Se oli se, että Halla-ahon tukijoukot kaksi vuotta kampittivat sekä eduskuntaryhmää että hallitusta, että saisivat oman henkilönsä puolueen johtoon.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat