Politiikka

”Sinisten ryhmästä kysyttiin olenko rasisti” – Arja Juvonen palasi perussuomalaisten ryhmään

LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER
LEHTIKUVA / LINDA MANNER

Perussuomalaisten eduskuntaryhmään tiistaina palannut kansanedustaja Arja Juvonen kertoi harkinneensa paluupäätöstään puoluekokouksen jälkeen kaikessa rauhassa. Juvonen kertoi eduskunnassa pohtineensa syitä, jotka johtivat eduskuntaryhmän jakautumiseen.

Uuden vaihtoehdon irtautumiseen johtanut ryhmäkokous oli Juvosen mukaan iso isku.

– Oli aivan sellainen tunne, kun olisi pudonnut kylmään veteen. En tiennyt enää millä puolella olen ja mikä on minun paikkani.

Hallitusyhteistyöhön jääneen ryhmän irtautuminen oli Juvosen mukaan junailtu hänen ja monen muun eduskuntaryhmän jäsenen selän takana. Omalta osaltaan hän arvelee syyn liittyneen Jussi Halla-ahon ja Sampo Terhon väliseen puheenjohtajakamppailuun.

– En varmaan profiloitunut selkeästi Sampo Terhon tukijaksi. Varmaan koettiin niin, että tuen olisi pitänyt olla selkeä.

Juvonen kokee nyt päätöksen tehtyään, että jäljelle jääneen perussuomalaisten ryhmän pitää tiivistää yhteistyötään ja pitää omiensa puolta.

– Minun paikkani on heidän luonaan. Haluan antaa työpanokseni omalle alkuperäiselle eduskuntaryhmälle. Itse en ole muuttunut. Ajamani politiikka ei ole muuttunut. Olen samoilla teemoilla liikkeellä. Jäljelle jäänyt eduskuntaryhmä ei ole muuttunut, vain puheenjohtajisto on vaihtunut jäsenistön toiveesta.

Perussuomalaisten on sanottu puolueen repeytymisen jälkeen muuttuneen linjaltaan jyrkemmäksi muun muassa maahanmuuttokysymysten suhteen. Juvonen ei koe maahanmuuttolinjausten olleen itselleen kynnyskysymys. Rasistileimat eivät hänen mukaansa ole tätä päivää.

– Pidän kyllä äärettömän kummallisena sitä, että se tekstiviesti, missä kysytään olenko minä rasisti, tulee sieltä sinisten ryhmästä. Ei toimittajat, äänestäjät eivätkä kansalaiset ole minua lähestyneet, mutta joku haluaa sitten tällaisilla heitoilla yrittää loukata. En ole sellainen, mutta ajan järkiperäistä maahanmuuttoa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat