Politiikka

”Sinisten valta hallituksessa on nolla” – Rinteen erityisavustajalta tyly kuitti hallituspuolueelle – penää linjaa aktiivimalliin

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho lähetti tänään julkisuuteen tiedotteen, jossa hän puolusti hallituksen tekemään aktiivimallia osana 10 kohdan työllisyyspakettia. Terho syytti SAK:ta ja SDP:tä poliittisen lakon ”masinoinnista”.

Terhon avaus sai SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen erityisavustajan Dimitri Qvintuksen reagoimaan Twitterissä.

Qvintus muistutti sinisten kansanedustajan Kaj Turusen sanoista budjettikäsittelyn yhteydessä. Turunen sanoi tuolloin, että aktiivimallista voidaan luopua, jos se käy kokoomukselle.

– Sinisten Kaj Turunen sanoi, että #aktiivimalli:sta voisi luopua. Nyt Sampo Terho sanoo, että ei luovuta. Ensin haluttiin leikata työttömiltä, sitten ei haluttu leikata työttömiltä ja nyt taas halutaan leikata työttömiltä. Sinisten viesti on kovasti ristiriitainen. #politiikka, Qvintus päivitti.

– Voi olla, että Sinisissä oikeasti ajateltiin, että #aktiivimalli:sta tuli epäreilu ja kohtuuton. Mutta sitten iski politiikan realiteetit: Sinisten valta hallituksessa on nolla. Joten takinkäännön takinkääntöön tuskin on mitään muuta syytä kuin hillotolppa. #politiikka, Qvintus jatkoi tykitystään.

Työministeri Jari Lindströmin (sin.) erityisavustaja Juha Halttunen vastasi Qvintuksen ensimmäiseen tviittiin:

– Mä en tiedä miten teillä demareissa menee, mutta sinisissä pj linjaa puolueen kannan. Tosin teidän demarien kohdalla pj:n kanta näyttää muuttuvan vähän päivän fiiliksen mukaan. Ensin luvataan aktiivimallin perumista ja nyt ei ilmeisesti enää luvatakaan, Halttunen sanoi.

– SDP muuttaa työttömiä rankaisevan #aktiivimalli:n ja peruu kohtuuttoman leikkauksen. SDP kannattaa aktiivista työllisyyspolitiikkaa mutta ei hyväksy sitä, että työttömiä rangaistaan työttömyydestä, kuten Sipilän hallitus toimii. #politiikka, Qvintus päivittää.

Antti Rinne on vakuuttanut tänään STT:n haastattelussa jälleen, että mikäli puolue on seuraavassa hallituksessa, työttömien aktiivimalliin kuuluva työttömyysturvan leikkaus peruutetaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat