Politiikka

Sipilä avasi viimein suunsa Halla-ahosta: ”Kaukana keskustan arvomaailmasta”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo Jussi Halla-ahon valinnan perussuomalaisten johtoon merkitsevän sitä, että perussuomalaiset on nyt eri puolue kuin ennen. Sipilä kommentoi asiaa STT:lle Tallinnan vierailunsa yhteydessä.

Sipilän mukaan Halla-aho on kaukana keskustan arvomaailmasta. Pääministerin mukaan suurimmat erot liittyvät perustaviin arvokysymyksiin.

– Kyllä ne tulevat maahanmuuttokysymyksissä, ihmisyyskäsityksessä, tämän tyyppisissä, jotka ovat perusarvokysymyksiä.

Pääministeri soitti Halla-aholle onnittelusoiton tämän valinnan jälkeen. Sipilä kertoi Halla-ahon kertoneen, että hänellä on halua jatkaa hallituksessa nykyisen hallitusohjelman puitteissa.

Mihinkään kiristyksiin en suostu.

Halla-ahon valinta vie perussuomalaisia vahvemmin maahanmuuttoon keskittyneeksi puolueeksi. Halla-aho on puhunut puolueen linjan terävöittämisestä myös EU-kysymyksissä. Sipilä painottaa, että hallitusohjelmasta pidetään kiinni, myös EU- ja maahanmuuttokysymyksissä.

– Hallitusohjelmassa pysytään ilman muuta, mihinkään kiristyksiin suhteessa hallitusohjelmaan en suostu.

Sipilä on kutsunut hallituskumppanit keskustelemaan hallitusyhteistyön jatkosta ja uuden puheenjohtajan ajatuksista maanantaina aamulla kello 10.

– Me katsotaan sitten yhdessä, miten tästä eteenpäin. Ei tämä yllätyksenä tullut. Tiistai-illasta asti olen pitänyt tätä todennäköisempänä vaihtoehtona. Olen osannut varautua tähän hyvin.

Juttua päivitetty klo 16.24.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat