Politiikka

Sipilä ei lotkauta korvaansa kaupunkien sote-kapinalle: ”Lausunnothan on jo saatu, nämä lausunnot eivät enää tähän prosessiin tule”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että suurten kaupunkien aiemmin esittämät näkemykset sote-uudistukseen on otettu valmistelussa huomioon eikä pääkaupunkiseudun kuntien nyt sorvaamassa kriittisessä lausunnossa ole sinänsä mitään uutta.

– Lausunnothan on jo saatu, nämä lausunnot eivät enää tähän prosessiin tule. Tämä on nyt protestointia, Sipilä sanoi STT:lle keskiviikkona eduskunnassa.

Sipilä sanoo, että suurten kaupunkien huolet on huomioitu, kun pääkaupunkiseudun erityisratkaisun mahdollisuutta selvitettiin ja sellaiseen päädyttiinkin kasvupalveluiden puolella.

Helsinki, Espoo ja Vantaa ilmaisivat tiistai-iltana yhteisessä lausunnossaan, ettei uudistusta pidä hyväksyä nykymuodossaan. Lausunnon mukaan uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle.

Aamulehti kertoi keskiviikkona, että myös Tampereen kaupunginvaltuustoon on tulossa kiireellisesti käsiteltäväksi lausunto, joka tähtää sote- ja maakuntauudistuksen kaatamiseen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat