Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Sipilä ei tuo Stubb-gatea eduskunnan käsiteltäväksi – Riittääkö tämä: ”Sori siitä”?

Jari Soini
Pääministeri Juha Sipilä ei näytä, ainakaan toistaiseksi, reagoivan kasvavaan paineeseen case Stubbin ympärillä. Hän ei aio tuoda ilmoituksena eduskunnan käsiteltäviksi hallituksensa valtiovarainministerin kohuttuja lausuntoja.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei aio tuoda pääministerin ilmoituksena eduskunnan käsiteltäviksi valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) virheellisiksi osoittautuneita lausuntoja.

Ilkka Yrjä

SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmät vaativat tänään, että asia tuodaan eduskunnan käsittelyyn vähintään pääministerin ilmoituksena.

Opposition äänenpainot kovenivat tiistaina selvästi.

Paine on muutenkin koko ajan kasvanut tämän, pian ”Stubb-gaten” mittoihin paisuvan casen ympärillä. Opposition äänenpainot kovenivat tiistaina selvästi. Virhellistä tietoa on sen mukaan tullut suureen saliin – ei kerran vaan toistuvasti.

SDP:n mukaan Stubb on antanut hallintarekisterin lisäksi harhaanjohtavaa tietoa myös SDP:n vaihtoehtobudjetista, eläkeläisten asumistuen leikkauksista ja niin sanotun pakkolakipaketin valmistelusta.

Sipilä sanoi tänään eduskunnassa, että laki oli vasta valmistelussa, eikä hallituksen esitystä vielä ollut. Sen takia hän ei näe syytä pääministerin ilmoitukselle.

Sipilän mielestä luonnollinen paikka asian käsittelyyn eduskunnassa oli kyselytunti, ”jossa virhe tapahtui”.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE