Politiikka

Sipilä hakee eduskunnan luottamusta hallituksen työllisyyspolitiikalle – irtisanomislaki on vain ”pieni” yksityiskohta

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) piti torstaina eduskunnassa tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoi tekevänsä pääministerin ilmoituksen hallituksen työllisyyspolitiikasta.

Sipilä sanoi hallituksen neuvotelleen työmarkkinatilanteesta yhdessä ja erikseen eduskuntaryhmissä. Nyt hallitus haluaa kysyä eduskunnan mielipidettä, saako se eduskunnan luottamuksen työllisyyspolitiikalleen, joka on Sipilän mukaan tuonut 115 000 uutta työpaikkaa.

– Käymme eduskunnassa tiistaina keskustelun asiasta ja keskiviikkona äänestämme, miten jatkamme tästä eteenpäin, Sipilä kertoi tiedotusvälineille.

Pääministeri myönsi keinon olevan poikkeuksellinen, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta historiassa, kun tukea haetaan hallituksen työlle eduskunnasta.

Työministeri Jari Lindström (sin.) vuorostaan kertoi, että hallitus on pyrkinyt löytämään ay-liikkeen kanssa kompromissia tuloksetta.

– Ei voi olla niin, että ulkoparlamentaariset voimat sanelevat, miten hallitus vie asioita eteenpäin, Lindström valitti.

Lindströmin mielestä tuleva äänestys mittaa hallituksen koko työllisyyspolitiikan arvoa eduskunnan silmissä – ei pelkästään yhtä lainkohtaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen painotti hallituksen työllisyyspolitiikan tuottaneen jo tuloksia, minkä takia suunnanvaihdosta ei pitäisi tehdä hallituksessa.

– Nyt keskustelua on herättänyt yksittäinen laki, joka on hyvin pieni yksityiskohta isossa työllisyyspoliittisessa kuvassa, jota hallitus on noudattanut, Jokinen tuumasi.

Pääministeriltä kysyttiin, onko hänen tarkoitus laittaa ay-liike polvilleen.

– Suomessa on poliittisille mielenosoituksille ja ilmaisuille oikeutus, ja sitä me myös kunnioitamme. Haemme eduskunnan linjausta hallituksen politiikalle.

– Eduskunta on suomalaisten äänestäjien valitsema, korkein demokraattinen päätöksentekoelin, Sipilä vastasi.

Päivitetty 12.10. klo 8:03 Korjattu Sipilän arvio uusista työpaikoista.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat