Politiikka

Sipilä: Sote vaatii myös uuden lausuntokierroksen

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat sopineet, että soten valinnanvapauslaki vaatii täydentävän esityksen lisäksi uuden lausuntokierroksen. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan perustuslakivaliokunta esitti eilisessä lausunnossaan niin paljon muutostarpeita, että lausuntokierros on välttämätön.

Kaksi suurinta ratkaistavaa kysymystä Sipilän mukaan on yhtiöittämisvelvollisuuden poistuminen ja velvoite aikataululliseen porrastamiseen. Perustuslakivaliokunnan lausunnossa oli myös paljon yksittäisiä huomioita, jotka nekin vaativat työtä.

– Kun tämä lista pistetään peräkkäin, tuli selväksi, ettei kevyt menettely tule kysymykseen, Sipilä sanoo.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sekä eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (uv.) tapasivat tänään Kesärannassa.

Sipilän mukaan keskusteluissa päätettiin uudistuksen viemisestä maaliin saakka.

– Nämä muutostarpeet eivät ole sellaisia, että ne horjuttaisivat meidän uskoamme tähän uudistukseen.

Valinnanvapauslakiesityksen vaatimia muutoksia ja aikatauluja puidaan virkamiesvetoisesti ensi viikkoon. Silloin kuullaan, missä aikataulussa ja millä tavalla uudistuksen kanssa edetään.

– Meillä on tieto siitä, mitä pitää korjata. Mutta mitä se kalenteriaikana vaatii, siihen meidän pitää saada virkamiesten esitys, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan sisältöasioihin käydään käsiksi sen jälkeen, kun aikatauluista ja etenemisestä on päätetty.

Uutista täydennetty lisätiedoilla kello 19.54.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat