Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Sipilä vie hallitusneuvottelut Smolnaan – pohjan pitäisi olla selvillä torstai-iltana

Kari Hulkko
Juha Sipilä kertoi uutta hallitusta ja yhteiskuntasopimusta koskevien neuvottelujen tilanteesta ja aikatauluista tänä aamuna eduskunnan tilapäisissä tiloissa Sibelius-Akatemian rakennuksessa.

Hallitustunnustelija Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallituspohjan pitäisi olla selvillä torstai-iltana. Jos aikataulu pitää, hallitusneuvottelut alkavat perjantaina iltapäivällä valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa.

Demokraatti.fi/STT

Sipilän mukaan perussuomalaisten ja keskustan eriävissä näkemyksissä hallitusohjelmasta ei ole suurempaa dramatiikkaa. Perussuomalaisten kanssa on tarkoitus neuvotella tänään koko päivän. Sipilä katsoo vaalituloksen edellyttävän, että perussuomalaisten mukana olo hallituksessa katsotaan kunnolla läpi.

Sipilä laati hallitusneuvottelujen avuksi viidentoista kysymyksen listan, johon kaikki puolueet vastasivat viime viikon lopulla.

Sipilä yllättyi perussuomalaisten vastauksista, joissa näkemykset olivat kaukana keskustan linjasta muun muassa säästöissä, maahanmuutossa ja EU-asioissa.

Sipilän mukaan kaikissa kysymyksissä on jonkinlaisia solmuja avattavina.

EU-linjauksesta on pöydällä uusi paperi

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan puolue lähtee neuvotteluihin sillä asenteella, että myös omia ideoita viedään läpi.

– Tahtotila on, että yritämme päästä neuvotteluissa keskustan kanssa tämän päivän aikana mahdollisimman pitkälle, Soini sanoo.

Sipilän kysymyslistaan sisältyi EU-linjaus, joka ei kelvannut muun muassa kokoomukselle. Sipilän mukaan keskustan ja kokoomuksen välillä ei ole EU-asioissa minkäänlaista riitaa. EU-linjauksesta on pöydällä uusi paperi, josta on tarkoitus neuvotella.

Hallitustunnistelijan mukaan SDP on täysillä mukana neuvotteluissa. Ainoa puolue, joka on käytännössä ulkona, on vasemmistoliitto.

– Varmaan he ovat asennoitumassa oppositioasentoon, Sipilä arvioi aamun infossa..

Myös yhteiskuntasopimuksesta neuvotellaan tänään. Sipilän mukaan osapuolet kokoontuvat kello 18.

Sipilä kertoi tapaavansa eduskuntaryhmät yksitellen tiistaina kello 16-20.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE