Politiikka

Sipilälle hurjaa hehkutusta avoimuudesta — ”Näiden päättäjien soisi ottavan esimerkkiä pääministeristä”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Keskustan kansanedustaja, eduskunnan tarkastusvaliokunnan varajäsen Sirkka-Liisa Anttila esittää, että myös muut puoluejohtajat avaisivat mahdollisia omistuksiaan pääministeri Juha Sipilän tavoin.

— Sipilän päätös avata omistuksiaan sidonnaisuusilmoitustaan tuntuvasti pidemmälle on poikkeuksellista avoimuutta ja läpinäkyvyyttä suomalaisessa politiikassa. Päätöksenteon avoimuuden ja läpinäkyvyyden vahvistamiseksi olisi perusteltua, että myös muut puolueiden puheenjohtajat toimisivat samoin.

– Myönteistä on ollut, että myös oppositiopuolueista on kiitelty Sipilän linjaa. Vaikka SDP:n, Vihreiden, Vasemmistoliiton, RKP:n ja Kristillisdemokraattien puheenjohtajat eivät tällä hetkellä ole valtioneuvoston jäseniä, tulevaisuudessa he voivat olla hallitusvallan käyttäjiä. Siksi myös oppositiojohtajien olisi tärkeää avata omistuksiaan ajoissa, Anttila sanoo.

Anttila esittää, että puoluejohtajien lisäksi myös keskeisimmät työmarkkinakeskusjärjestö- ja liittojohtajat sekä työnantaja- että työntekijäpuolella avaisivat oma-aloitteisesti mahdollisia omistuksiaan sekä järjestöjensä taloutta.

— Työmarkkinajohtajat eivät ole vaaleilla valittuja päättäjiä, mutta suomalaisessa yhteiskunnassa he edustamineen organisaatioineen käyttävät merkittävää valtaa. Jotta päätöksenteko olisi kautta linjan mahdollisimman avointa ja läpinäkyvää, myös näiden päättäjien soisi ottavan esimerkkiä pääministeristä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat