Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Sipilän heitto ”kaiken maailman dosenteista” kuohuttaa

Kari Hulkko

Myös SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja kiinnitti huomionsa keskiviikkoillan A-studioon, jossa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) puhui halveksivaan sävyyn dosenteista, joita hän nimitti ”kaiken maailman dosenteiksi”. Sipilää kiukutti, etteivät työmarkkinajärjestöt päässeet tänään sopuun.

Rane Aunimo

Tuomioja kirjoittaa Facebookissa toivovansa edelleen, että järki voittaisi ja keskusjärjestöt palaisivat neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta.

– Siksi pidättäydyn vielä syyllisten nimeämisestä, vaikka minulla käsitys siitä onkin. Panin merkille, että pääministeri A-studiossa dissasi kaiken maailman dosenttien neuvot. Niitäkin kannattaa joskus kuunnella, siinä missä kätilöitäkin.

Tuomioja kertoo jakavansa ”Jotain on pakko tehdä” – tunteen Suomen talouden ongelmien edessä. Hänen mielestään kannattaa kuitenkin katsoa, että se mitä tehdään on riittävän hyvin valmisteltua ja harkittua.

– Muutoin voi käydä niin, että hallitus joutuu taas perumaan huonosti valmistellut ja vääriin tuloksiin johtavat esityksensä, Tuomioja arvioi.

Myös muualla sosiaalisessa mediassa Sipilän lausunto dosenteista herätti välittömästi närää. Esimerkiksi Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan tutkimusjohtaja Mika Maliranta twiittasi asiasta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE