Politiikka

Sipilän käytös ja kohupipo kuohuttavat — Niinistö: ”Oli kyllä uskomatonta eilen seurata uutisia”

Lehtikuva
Lehtikuva

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö hämmästelee pääministeri Juha Sipilän (kesk.) toimintaa. Sipilä vieraili Terrafamen kaivoksella maanantaina Terrafamen mainospipo päässä.

— Koko se vierailu Terrafame-pipoineen ja mainostuksineen oli kuin yrityksen mainosvideo. Ei Suomen pääministeri voi alentua tuollaiseen, Niinistö sanoo Helsingin Sanomissa.

Facebookissa Niinistö kirjoittaa, että Talvivaaran kaivos tekee yhä tappiota joka kuukausi 10 miljoonaa euroa veronmaksajien piikkiin.

— Silti Sipilän hallitus aina vaan antaa lisää tukea tälle ympäristöä pilanneelle kaivokselle, joka kuukausi. 10 miljoonaa euroa. Se on kyllä aikamoinen ihme. Samalla kun hallitus leikkaa satoja miljoonia euroja koulutuksesta ja tutkimuksesta. Samalla kun pääministeri Sipilä kutsuu leikkauskritiikkiä ”muutosvastarinnaksi”, tutkijoita ”kaikenmaailmandosenteiksi” sekä julkisia palveluja ”tehottomiksi”. Samalla kun hallitus leikkaa eläkeläisten, opiskelijoiden ja työttömien perusturvasta.

Niinistö huomauttaa, että yksityisiä sijoittajia tämä Sipilän ihmekaivos ei ole edelleenkään houkuttanut.

— ”Alasajoa ei enää harkita”, sanoo Sipilä. Oli kyllä uskomatonta eilen seurata uutisia. Suomella on pääministeri, joka ylpeänä esittelee sitä kuinka veronmaksajien rahaa laitetaan lähes miljardin tappiolliseen ja ympäristöongelmaiseen kaivokseen. Terrafamen mainospipo päässä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat