Politiikka

Sipilän puheista taas kiista – Li Andersson: ”Tämä ei ole totta”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo Lännen Median haastattelussa, ettei Suomi kestä soten siirtymistä seuraavalle hallitukselle. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson torjuu Sipilän puheet.

”Tämä ei ole totta. Sipilän hallitus ei kestä soten siirtymistä seuraavalle hallitukselle. Se olisi hallitukselle ja pääministerille kiusallinen arvovaltatappio, pitkään jatkuneen veivaamisen takia.”

Andersson kirjoittaa Facebook-tilillään, että Suomi ja suomalainen sosiaali- ja terveydenhuolto pärjäisivät paljon paremmin ilman Sipilän ajamaa sote-mallia.

”Hallituksen sote-malli pilkkoo hoitoketjuja ja vähentää integraatiota nykyisestä. Se mahdollistaa voittoa tavoittelevien suuryritysten kermankuorinnan, kun kalliimpaa hoitoa tarvitsevat ohjataan julkiselle puolelle. Se nostaa asiantuntijoiden arvioiden mukaan kustannuksia useiden miljardien verran, kun hyvätuloisten omavastuita alennetaan ja iso osa erikoissairaanhoidonkin palveluista markkinaehtoistetaan.”

Anderssonin mukaan ”Tulos tai ulos” -lausunnollaan itsensä profiloinut yritysjohtaja Sipilä vaikuttaa edelleen olevan sitä mieltä, että tärkeintä on vain saada jotakin aikaiseksi.

Sipilä sanoo Lännen Medialle, että ensi kesään mennessä myös erikoissairaanhoitoon liittyvät kiistat on hänen mukaansa ratkottu ja tarvittavat lait säädetty.

– Tätä muutosta tulin politiikkaan tekemään. Sitä tarkoittaa tulos tai ulos -ajattelu. Minua ei kiinnosta se, tulenko valituksi seuraavissa vaaleissa vai en, vaan minua kiinnostaa, mitä sain aikaiseksi sinä aikana, kun se vastuu minulla oli.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat