Politiikka

Sipilän sukulaismies avautuu IS:ssa: ”Juhalla on vähän muitakin asioita mietittävänä”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) serkku, Katera Steelin toimitusjohtaja Ismo Jauhiainen sanoo Ilta-Sanomissa, ettei hän ole ollut yhteyksissä pääministerin pääministerin kanssa kolmeen vuoteen. Jauhiaisen mukaan yhteydenpito loppui, kun Sipilä päätti lähteä mukaan politiikkaan.

– Juhalla on ollut sittemmin vähän erilaiset kiireet. Ei hänelle ole edes kehdannut ryhtyä soittelemaan ja kyselemään kuulumisia.

Sipilän mahdollisesta esteellisyydestä nousi kohu, kun Kansan Uutiset kertoi Sipilällä olevan yhteyksiä Katera Steeliin, joka on saanut valtion omistamalta Terrafamen kaivokselta puolen miljoonan euron arvoisen tilauksen kuljetinjärjestelmästä.

Sipilä kommentoi tästä poikinutta Ylen juttua omassa blogissaan.

— Minä kestän sen, että minua hakataan median puolelta, mutta sitä en hyväksy, että lapset ja sukulaiset vedetään asemani vuoksi lokaan. Ylen jutussa lähdetään siitä, että olisin ollut myötävaikuttamassa Terrafamen rahoitukseen sen takia, että sukulaisteni yritys saisi sieltä tilauksia. Ylipäätään, että tällainen kytkös käy edes mielessä, kertoo enemmän kysyjästä. Ei kävisi mielessäkään.

Jauhiaisen mukaan Sipilällä ei ole ollut mitään tietoa siitä, että Katera Steel osallistui tarjouskilpailuun Terrafamen kuljetinjärjestelmästä.

– No ei todellakaan. Juhalla on vähän muitakin asioita mietittävänä. Koska emme ole olleet missään yhteydessä, mistä hän olisi sellaista voinut tietää, hän sanoo IS:ssa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat