Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Sirpa Paatero: Luotan, että Postin työntekijät ja työnantajat löytävät sopivan palkkamallin

Lehtikuva / Roni Rekomaa

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) sanoo luottavansa siihen, että Postin työntekijät ja työnantajat sopivat samassa pöydässä ollessaan siitä, millainen olisi työntekijöille kohtuullinen palkkamalli, jolla myös yritys pysyisi pystyssä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Paatero ei ota suoraa kantaa siihen, voisiko yhtenä vaihtoehtona olla kertakorvaus heikompaan työehtosopimukseen siirtyville Postin työntekijöille. Pääministeri Antti Rinne (sd.) väläytti Helsingin Sanomien haastattelussa keskiviikkona, että yhtenä vaihtoehtona voisi olla sen selvittäminen, voisiko työntekijöiden palkkojen alenemisen ratkaista kertakorvauksella.

Paatero ei katso, että Rinne olisi kommenteillaan tullut hänen tontilleen.

– Ajattelin sen niin, että pääministerille kuuluvat kaikki asiat, jotka ovat tässä koko hallituksessa, Paatero sanoo.

Paatero pitää mahdollisena, että valtio voisi luopua ainakin joksikin aikaa Postilta vaatimistaan tuottotavoitteista, kuten Rinnekin kertoi HS:ssa pohtineensa.

– Postista saadut osingot on joka vuosi arvioitu ja arvioitavissa uudelleen. Jos siihen on tarvetta, että Posti selviää eteenpäin ja palkkoja voidaan maksaa, niin tietenkin katsotaan sitä tähän kaikkeen kokonaisuuteen liittyen, Paatero sanoo.

Paatero kertoo lisäksi, että Postin tulevaisuutta mietitään työryhmässä, jossa katsotaan läpi muun muassa postilakia ja Postin yleispalveluvelvoitetta. Hän toistaa aiemman kantansa, että Postin johdon palkat on katsottava läpi ja niitä on kohtuullistettava.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE