Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Sisäministeri: ”Tilanne alueella on hyvin vakava” – Suomi lähettää Turkkiin asiantuntija-apua

AFP / LEHTIKUVA / REMI BANET

Suomi lähettää maanjäristyksen runtelemaan Turkkiin asiantuntija-apua nopealla aikataululla, sisäministeriö kertoo.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Asiantuntijat lähetetään EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta ja he tukevat Turkkia pelastustöissä ja avustustehtävissä.

− Tilanne maanjäristysalueella Turkissa ja Syyriassa on hyvin vakava. Haluan esittää syvät osanottoni kaikille maanjäristyksen uhreille ja heidän läheisilleen. Asiantuntija-apua on tärkeää saada perille mahdollisimman nopeasti auttamaan pelastustöissä. Valmistelemme myös muita avustuslähetyksiä, sillä tuhot ovat mittavia ja avuntarve suuri. Teemme avun antamisessa tiivistä yhteistyötä muiden EU-maiden kanssa, sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) toteaa ministeriön tiedotteessa.

Asiantuntija-avun lisäksi Suomessa kartoitetaan muun avun, kuten mahdollisen materiaaliavun, lähettämistä Turkin ja Syyrian maanjäristysalueelle.

EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta mikä tahansa maa voi pyytää apua, kun se kohtaa kriisin, jonka hoitamisesta se ei selviä yksin.

Kriisit voivat olla luonnon tai ihmisen aiheuttamia katastrofeja, kuten suuronnettomuuksia, teknologisia, kemikaali- ja ympäristöonnettomuuksia tai terroritekoja. Euroopan komission alainen eurooppalainen hätäavun koordinaatiokeskus koordinoi avunantoa.

EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta toimitettava apu perustuu EU-jäsenmaiden kansallisiin voimavaroihin. Apu voi olla esimerkiksi asiantuntija-, pelastusmuodostelma- tai materiaaliapua. Pelastustoimeen liittyvän kansainvälisen avun lähettämisestä vastaa sisäministeriö. Suomi on aiemminkin toimittanut aktiivisesti asiantuntija-apua maailmalle maanjäristystilanteissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE