Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Sixten Korkmanille tasa-arvotunnustus Demarinaisilta: ”Muistuttanut tasa-arvon lähtevän jo varhaislapsuudesta”

Lehtikuva

Vuoden 2016 Risto Rohkea –tasa-arvotunnustuksen saa professori Sixten Korkman. Tunnustuksen luovutti Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Tuppurainen tänään Helsingissä.

Demokraatti.fi

Risto Rohkea on Sosialidemokraattisten Naisten arvokkain miehelle osoitettava tunnustus. 

Demarinaiset pitää Korkmanin kannanottoja erityisesti lasten subjektiivista päivähoito-oikeutta sekä markkinatalouden ja hyvinvointivaltion suhdetta koskevissa keskusteluissa erittäin ansiokkaina ja esimerkillisinä.

— Professori Sixten Korkman on julkisilla kannanotoillaan muistuttanut tasa-arvon lähtevän jo varhaislapsuudesta. Hän on rohkeasti puolustanut subjektiivisen päivähoito-oikeuden merkitystä sekä korostanut hyvinvointivaltion olevan markkinatalouden eettinen perusta, totesi Demarinaisten puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Tuppurainen sanoo.  

Kunniataulun lisäksi hänelle annettiin perinteen mukaisesti vatupassi.

— Sukupuolten tasapainoa hakien ja mitaten, elämän kaikilla tahoilla – vaaka olkoon tasan naisten ja miesten ja kaikkien ihmisten hyväksi, sanoi Tuppurainen ojentaessaan vatupassin.

Risto Rohkea -tunnustus luovutettiin nyt 11. kerran.  Risto Rohkea –tunnustus jaetaan vuosittain Riston päivän tienoilla tasa-arvo asioissa ansioituneelle miehelle. Viime vuonna Risto Rohkea –tunnuksen sai arkkipiispa Kari Mäkinen. 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE