Politiikka

SK kertoi vihreiden kokoomus-haaveista – näin vastaa Petteri Orpo

Lehtikuva / Markku Ulander
Joidenkin kanssa se on helpompi ajatuksena, joidenkin kanssa vaikeampi, Orpo toteaa hallitusyhteistyöstä.
Lehtikuva / Markku Ulander
Joidenkin kanssa se on helpompi ajatuksena, joidenkin kanssa vaikeampi, Orpo toteaa hallitusyhteistyöstä.
Lehtikuva / Markku Ulander
Joidenkin kanssa se on helpompi ajatuksena, joidenkin kanssa vaikeampi, Orpo toteaa hallitusyhteistyöstä.

Suomen Kuvalehti kirjoitti viime viikolla vihreiden tuoreen puheenjohtajan Touko Aallon mielivän hallitusyhteistyötä kokoomuksen kanssa. Lehden mukaan toiveissa olisi hallituspohjaa, jossa olisivat myös RKP ja vasemmistoliitto.

Sen sijaan keskusta ja SDP ovat Aallon mielestä ”tunkkaisia siltarumpupuolueita”. Aaltoa ei ollut Suomen Kuvalehden jutussa suoraan sitatoitu. Hän on Ylellä kiistänyt, että häntä olisi haastateltu juttuun.

Hän on kuitenkin tämänkin jälkeen kommentoinut hallituskuvioita muun muassa Facebookissa.

– Vihreät on valmiit keskustelemaan asiakysymyksistä ja yhteistyöstä kaikkien puolueiden kanssa. Ainoa puolue, jonka kanssa en ole valmis menemään hallitukseen, on Halla-ahon perussuomalaiset, vihreiden puheenjohtaja on päivittänyt, samalla todeten keskustelun olevan ennenaikaista.

Demokraatti tiedusteli tänään eduskunnassa kokoomuksen puheenjohtajalta Petteri Orpolta, miten hän suhtautuu SK:n tietoihin vihreiden halusta tehdä hallitusyhteistyötä.

– Ensinnäkin hoidetaan nyt ensin näitä isänmaan asioita tässä hallituksessa ja tällä eduskunnalla. Sitten käydään vaalit ja katsotaan vaalitulosten ja ohjelmakysymysten perusteella tulevat hallituskoalitiot. Minä ja kokoomus lähdemme siitä, että me olemme valmiit keskustelemaan kaikkien tahojen kanssa hallitusyhteistyöstä. Joidenkin kanssa se on helpompi ajatuksena, joidenkin kanssa vaikeampi.

Vihreiden kanssa ei olisi Orpon mukaan mitään periaatteellista ongelmaa.

”Kovin kaukana heidän kanssaan.”

Vihreiden Aalto sanoutui irti perussuomalaisista. Mikä on kokoomuksen kanta?

– Itse asiassa en haluaisi vielä hirveästi ylipäänsä mennä sinne seuraaviin hallitusten kokoonpanoihin, kun tässä on muutakin tekemistä. Nyt viittaan vaan siihen, että me teimme kesäkuussa oikeasti päätöksen, että sen nykyisten perussuomalaisten kanssa me emme halunneet tehdä hallitusyhteistyötä, Orpo sanoo.

Mikä on tällä hetkellä tilanne?

– Sanon vieläkin kerran, että en mielelläni osallistu hallituspaikkojen jakeluun. Se ei ole nyt ajankohtaista ollenkaan. Puolueiden välisestä yhteistyöstä voin puhua. Siinä kyllä taas (Laura) Huhtasaaren (ps.) puheet eduskunnassa viime viikolla osoittivat sitä, että kovin kaukana ollaan heidän kanssaan, Orpo toteaa.

Huhtasaari puhui muun muassa islamisaatiosta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat