Politiikka

SK: Oppilas joutuu hoitamaan ruotsin läksyt kännykällä Vantaalla – Lindtman ärähti: ”Muuten korjataan! Ei muuta”

Foto: Johan Kvarnström
Foto: Johan Kvarnström
Foto: Johan Kvarnström

Peruskoulun pitäisi olla maksuton, mutta lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan mukaan näin ei aina ole. Hän esittää arvionsa Suomen Kuvalehdelle.

Lehti on kaivanut esimerkkitapauksen Vantaan Kartanonkosken koulusta, jonka seiskaluokkalaisten ruotsinopetuksessa luovuttiin tänä syksynä kirjoista ja siirryttiin sähköisiin oppimateriaaleihin.

Oppitunneilla voi käyttää koulun laitteita, joita ei kuitenkaan voi kuljettaa kotiin. Erään äidin tytär oli valittanut, että läksyjen teko kännykällä on raskasta. Tyttärellä ei ollut kannettavaa tietokonetta tai tablettia eikä äiti halunnut ostaa sellaista, koska peruskoulu on maksuton.

Onko oikein, että oppilas joutuu tekemään ruotsinläksyt kännykällä? Suomen Kuvalehti kysyy.

Lehdessä Vantaan kaupungin perusopetuksen johtaja ja Kartanonkosken koulun rehtori puolustelevat koulun ratkaisua.

Uutisen Facebook-sivuilleen linkannut SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman ei sen sijaan puolustele.

– ”Onko oikein, että oppilas joutuu tekemään ruotsinläksyt kännykällä?”, jutussa kysytään. No ei ole. Piste! Lindtman päivittää Facebookissa.

– Koko tämän digikouluprojektin tavoite on koulutuksen tasa-arvon lisääminen. Että ihan jokaisella lapsella on yhdenvertaiset mahdollisuudet digioppimiseen vanhempien varallisuudesta riippumatta. Siksi jutussa esiintyvä käytäntö on syytä korjata Vantaalla. Ja se muuten korjataan! Ei muuta, Lindtman lopettaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat