Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Skinnari ehdottaa digikysymyksiin keskittyvää maanpuolustuskurssia

Jukka-Pekka Flander
Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Ministeri Ville Skinnarin mielestä Suomen kokonaisturvallisuutta vahvistetaan digiosaamisella – ja siksi alalle tarvittaisiin omat säännölliset maanpuolustuskurssinsa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) puhui maakunnallisessa itsenäisyyspäivän lipunnostojuhlassa Hämeenlinnassa.

Ministeri Skinnari korosti sitä, miten kansallisen kokonaisturvallisuuden vahvistaminen edellyttää uudenlaista osaamista.

– Kansallisen puolustuksen kehittämistä on Suomessa tehty pitkäjänteisesti. Puolustusalalla tarvitaan tänä päivänä vahvaa digitaalista osaamista ja se luo kysyntää myös siviilipuolen digiosaajille. Maanpuolustuskurssien tavoitteena on kasvattaa eri yhteiskunnan sektoreilla toimivien osaamista ja ymmärrystä kansallisen turvallisuuden kysymyksistä, Skinnari totesi tiedotteessaan.

Hän ehdottaa, että tulevaisuudessa nykyisen mallisen maanpuolustuskurssin rinnalle tulisi kehittää myös puolustuksen ja turvallisuuden digikysymyksiin keskittyvä maanpuolustuskurssi.

Skinnari kehuu myös turvallisuusalan kotimaisen teollisuuden merkitystä huoltovarmuudelle.

– Sopeutuminen uuteen aikaan korostaa myös Suomen oman puolustusteollisuuden merkitystä. Patria kasvaa nyt vauhdilla ja luo entistä enemmän työtä Hämeeseen. Samoin Sako tekee Riihimäellä hyvää työtä ja on arvostettu kumppani kansainvälisesti, Skinnari sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE