Politiikka

”Soini allekirjoitti henkselit paukkuen Suomen puolesta sitoumuksen” – Arhinmäki: Hallitus salannut ja ”liittovaltiouttanut sotilaallisesti”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja Paavo Arhinmäki.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja Paavo Arhinmäki.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki valitti eduskunnassa, että EU ei ole puuttumassa kansalaisten hyvinvointia koskeviin kysymyksiin.

– Sen sijaan unionia syvennetään sotilaallisen yhteistyön suuntaan ja EU:n budjetista aiotaan ryhtyä tukemaan aseteollisuutta, ennen muuta saksalaista ja ranskalaista. Aseteollisuusko todella on nyt se alue, jota ensisijaisesti pitää tukea? Arhinmäki kysyi keskustelussa, jota käydään pääministerin ilmoituksesta EU-asioista.

– Viime viikolla ulkoministeri Timo Soini allekirjoitti henkselit paukkuen Suomen puolesta sitoumuksen osallistua EU:n pysyvään rakenteelliseen yhteistyöhön. Suomi sitoutuu kasvattamaan puolustusmenojaan, samaan aikaan kun palveluita ja sosiaaliturvaa leikataan, Arhinmäki pauhasi.

Hän sanoi myös, että tätä ”sotilaallista liittovaltioittamista” on kaiken lisäksi valmisteltu salassa: asiakirjat eivät olleet julkisia ennen kuin päätös oli tehty, eikä asiaa ole käsitelty eduskunnassa avoimesti.

– Tämän syvenevän puolustusyhteistyön ovat hyväksyneet myös EU:n liittovaltiokehitystä kovaan ääneen vastustaneet perussuomalaiset ja siniset. Jos EU:n militarisointi ei ole liittovaltiokehityksen tukemista niin mikäs sitten on?

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat