Soini avautuu fasismista – ”Tunnen Jussin pitkältä ajalta”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mielestä puoluetoveri, puolustusministeri Jussi Niinistö ”ei ole fasisti”. Oudolta kalskahtava vakuuttelu liittynee keskusteluun uutuuskirjasta Suomalaiset fasistit (WSOY), jossa Niinistön vuonna 2003 ilmestynyttä kirjaa Lapuan liike arvioidaan kovasanaisesti.

Soini avautuu verkkosivuillaan.

– Fasisti on oiva lyömäsana. Se kelpaa moneen tarkoitukseen. Kun Suomessa ruoskaparlamentarismin aikaan kansanedustaja kannatti länsimaisia arvoja, arvosteli Neuvostoliittoa ja Urho Kekkosta, häneen iskettiin fasistin leima. Aiheetta leimatuksi tulivat mm. Georg C. Ehrnrooth ja Veikko Vennamo.

– Sama harrastus on virkoamassa henkiin, Puolustusministeri Jussi Niinistöä yritetään pistää kepin nokkaan. Perusteetta. Tunnen Jussin pitkältä ajalta, hän ei ole fasisti.

Soini toistelee ties monettako kertaa, että ”perussuomalaiset oli vaaleissa Suomen toiseksi suurin puolue”.  Edelleen Soini tulkitsee, että ”tuo vaalitulos ottaa koville, saati asema hallituspuolueena”.

– Seuraava hillotolppa on keväällä 2019. Siihen saakka tätä ulvontaa riittänee. Kansan äänestämällä  esiintuoma vaalitahto ei ole fasismia. Se on demokratiaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat