Politiikka

Soini hehkuttaa abortin torpannutta Argentiinaa – ”Eläköön elämä!” – ulkoministeriä vaaditaan nyt tilille virkavirheestä

LEHTIKUVA / Aku Häyrynen
LEHTIKUVA / Aku Häyrynen
LEHTIKUVA / Aku Häyrynen

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) kehuu blogissaan vuolaasti Argentiinaa, jonka senaatti hylkäsi torstaina lakiesityksen, joka olisi laillistanut abortin.

– Hieno maa Argentiina. Paavi on argentiinalainen, jota kuunnellaan ja arvostetaan laajasti. Sana painaa, Soini kirjoittaa.

Ulkoministeri hehkuttaa: ”Jalkapalloa, tangoa, kulttuuria, bisnesmahdollisuuksia, hyvä yhteistyökumppani kansainvälisessä politiikassa….”

Soini kertoo katselleensa valokuvia maaliskuulta, jolloin vieraili Argentiinassa.

– Niistä huokui elämä. Eläköön elämä! Vahvempi kuin kuolema. Mitäkö olen mieltä sikäläisen senaatin viimeöisestä päätöksestä?

Tähän Soini jättää blogissaan vastaamatta.

”Käynnistäkää puolueeton tutkinta.”

Blogin viesti on herättänyt suuttumusta.

– On käsittämätöntä, kuinka ulkoministeri Soini julistaa, että naisten oikeudet eivät ole ihmisoikeuksia, Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, vihreiden nuorten ex-puheenjohtaja Jaakko Mustakallio ihmettelee tiedotteessaan.

Hän muistuttaa Suomen virallisesta ulkopoliittisesta selkeästä linjasta: Naisten oikeudet ovat Suomen ihmisoikeuspolitiikan painopiste.

Mustakallio vetoaa pääministeri Juha Sipilään (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpoon (kok.).

– Jos eläisimme oikeassa länsidemokratiassa, maan hallitus käynnistäisi puolueettoman tutkinnan ulkoministerin toistuvasta virkavirheestä ja Suomen linjan jatkuvasta rikkomisesta. Jos naisten oikeudet kiinnostavat teitä juhlapuheita pidemmälle, käynnistäkää tutkinta.

Soinin tempaukset aborttiasiassa ovat herättäneet närää jo aiemmin. Demokraatti kertoi kesän alussa, että yksityishenkilöt tekivät kantelun oikeuskanslerin virastoon ja oikeusasiamiehelle Soinin osallistumisesta abortinvastaiseen tilaisuuteen virkamatkansa aikana Kanadassa.

Hän itse sanoi olleensa tilaisuudessa vapaa-aikanaan ja vetosi uskonnon- ja mielipiteenvapauteen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat