Politiikka

Soini HS:lle: ”Toivon tietysti, että tämä hyvä ja kaunis tarina pysyisi hyvänä ja kauniina”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen laajassa haastattelussa, ettei kannata Suomen EU-eroa. Hän perustelee asiaa ulko- ja turvallisuuspolitiikalla.

– Ystävälläni Nigel Faragella oli yksi tavoite: Britannia ulos EU:sta. Suomen tilanne etenkin ulko- ja turvallisuuspoliittisesti on kuitenkin aika paljon monimutkaisempi kuin Britannian, Soini sanoo lehdelle.

– Olen EU-kriittinen, mutta en näe nyt realistista tietä, että Suomi yksin irtautuisi EU:sta – ellei EU sitten hajoa omaan puppuunsa, hän jatkaa.

Nigel Farage on entinen Britannian itsenäisyyspuolueen (UKIP) puheenjohtaja.

”Pitäisin aika traagisena.”

Soinin mukaan on ”erittäin epätodennäköistä”, että hän olisi ehdolla ensi eduskuntavaaleissa.

– Pitäisin aika traagisena, jos kuudenkymmenen ja kuoleman välillä tallaisin eduskunnan loputtomia käytäviä, hän sanoo Helsingin Sanomille.

Soini on sanonut, että haluaisi jatkaa ulkoministerinä hallituskauden loppuun. Jos Jussi Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi, hän ei välttämättä olisi Soinin ”viimeistä tahtoa” toteuttamassa.

– Olen kakistelematta sanonut, että olen ulkoministerin homman mielestäni hyvin hoitanut, ja voisin vetää sen loppuun. Miten sanoisin tämän kuulostamatta pöyhkeältä… Olen saavuttanut sen, mitä politiikassa voi saavuttaa, joten en enää ole aseman vaivainen, Soini sanoo.

Häneltä kysytään myös, onko perussuomalaisten seuraava tarina kansallispopulistinen.

– Kaikki kehittyy, mutta minun tarinani loppuu tähän. Se oli hyvä tarina, Soini vastaa lehdelle.

– Nyt kun minun aikani on täynnä, toivon tietysti, että tämä hyvä ja kaunis tarina pysyisi hyvänä ja kauniina. Se ei kuitenkaan ole enää minusta kiinni, sillä kesäkuun jälkeen olen rivijäsen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat