”Soininkin puolueesta tuli vanha puolue” – Jarmo Korhonen hehkuttaa Väyrysen nerokkuutta Ylellä

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen ratkaisu perustaa uusi puolue, kansalaispuolue, on keskustan entisen puoluesihteerin Jarmo Korhosen mukaan nerokas ja pirullinen veto, kertoo Yle.

Korhonen sanoo, että nyt ”Soininkin puolueesta tuli vanha puolue”.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen ilmoitti aamulla blogissaan, ettei aio erota keskustasta senkään jälkeen, kun kansalaispuolue on merkitty puoluerekisteriin. Korhonen sanoo Ylelle, ettei usko, että Väyrysen oma paikallisyhdistys tulisi häntä erottamaan.

Keskustan puoluekokous alkaa 10. päivä kesäkuuta. Uuden puolueen perustamiseen tarvitaan 5000 kannattajakorttia. Korhonen sanoo, ettei yhtään ihmettelisi, vaikka nimet olisivat kasassa torstaina 9. kesäkuuta.

Korhonen sanoi Demokraatin haastattelussa (4.2.) ennen tietoa uuden puolueen perustamisesta, että Väyrynen on mies, joka putoaa aina jaloilleen ja nousee tarvittaessa tuhkasta kuin Feenix-lintu.

Järkälemäisiä kirjoja kepun lähihistoriasta kirjoittanut Korhonen tuntee myös Väyrysen munaskuitaan myöten.

– Väyrynen haluaa vallan kahvat. Hän on jo 1970-luvulta lähtien korostanut, että pitää olla kahvat, joista pitää kiinni. Niitä ei löydy keskustasta, Korhonen kommentoi Demokraatille.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat