Politiikka

Soininvaara haluaa organisaatio-neron – kertoo ketä äänesti

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Vihreiden veteraanipoliitikko ja puolueen entinen puheenjohtaja Osmo Soininvaara toivoisi puolueen uudeksi puheenjohtajaksi organisaatio-neroa.

– Kun meillä on kohtalaisen iso ja erittäin lahjakas jäsenkunta, eniten taitoa pitäisi olla siinä, että pystyy valjastamaan jäsenkunnan osaamisen. Se on niin ylivoimainen joukko, että jos se vaan saadaan kunnolla mobilisoiduksi, niin sen jälkeen kukaan ei voita meitä.

Tämän sanottuaan Soininvaara hieman madaltaa korkealle asettamaansa rimaa.

– Olen itse joskus ollut puheenjohtaja enkä minäkään sitä osannut tehdä. Joku organisaatio-nero pystyisi tämänkin tekemään.

Vihreät on Soininvaaran mukaan puolueena vankalla pohjalla. Uuden puheenjohtajan myötä ei hänen mukaansa ole luvassa linjamuutoksia. Soininvaara puhui itse puoluekokouksessa kaupunkipolitiikasta ja robotisaatiosta.

Jännä kyllä, että ei jännitä vaikka pitäisi jännittää.

– Kaupungeissa tehdään valtavan tärkeitä päätöksiä aika pienen tiedon ja erittäin vähäisen keskustelun perusteella. Robotisaatio ennen kaikkea tekoäly tulee poistamaan hirveän määrän ammatteja. Jos siihen ei ole yhteiskunnallista strategiaa, se muuttuu ihan dystopiaksi.

Soininvaara ihmettelee viivästynyttä ääntenlaskentaa. Virallista syytä ei ole kerrottu, mutta puolueen tiedottajaa on maininnut teknisen ongelman. Tulos ei Soinivaaraa jännitä.

– Jännä kyllä, että ei jännitä vaikka pitäisi jännittää. Olen Touko Aaltoa äänestänyt, mutta siinä listalla oli Emma Kari toisena. En näe heissä hirveän suurta eroa. Heillä on vähän erilaiset vahvuudet.

– Touko pystyisi ehkä laajentamaan kannatusta. Emma Kari edustaa kalliolaista vihreyttä, siellä kannatus on jo tapissa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat