Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Soininvaara kertoo, ketä kannattaa vihreiden puheenjohtajaksi – katsoo Alanko-Kahiluodon pilanneen lopullisesti mahdollisuutensa

Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi. Hän kertoi asiasta tänään Helsingin Sanomissa. Keskeisin syy on se, että Alanko-Kahiluoto kokee istuvan puheenjohtajan Ville Niinistön ajavan voimalla puheenjohtajaksi kansanedustaja Emma Karia.

– Kyllä se (Alanko-Kahiluodolta) oli ulostulona aika erikoinen ja Panu Laturi on sanonut somessa tästä aika terävästi, että ulostulo osoitti että hänestä (Alanko-Kahiluodosta) ei myöskään olisi ollut puheenjohtajaksi, mutta se on Laturin käsitys, vihreiden raskaan sarjan vaikuttaja, entinen puheenjohtaja Osmo Soininvaara kommentoi.

“Outi teki palveluksen puolueelle, sillä omia julkisesti ampuvasta henkilöstä, olkoon kuka tahansa, ei voi tulla hyvää puheenjohtajaa. Merkittävän poliitikon keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu se, että hän luottaa itseensä eikä julkisesti pissi omiin muroihin”, Laturi kirjoitti tarkalleen ottaen blogissaan.

Soininvaara itsekin sanoo pitävänsä Alanko-Kahiluodon temppua oman pesän likaamisena, jota ei pitäisi tehdä.

– Kyllä puolueen puheenjohtajalla voi olla käsitys, kenet hän haluaa puolueen puheenjohtakaksi. Minäkin olen entinen puheenjohtaja ja minullakin on käsitys. Ei hän (Ville Niinistö) ole mitenkään esteellinen esittämään käsitystä, kuka olisi hänen työnsä jatkajaksi hyvä, Soininvaara toteaa.

“En pysty arvioimaan, mikä tuommoisen saa aikaan.”

Kuka sitten olisi Osmo Soininvaaran suosikki seuraavaksi puheenjohtajaksi?

Lisää aiheesta

– Riippuu millaiseen tehtäävään henkilöä halutaan, jos pääministeriehdokkaaksi, pitäisin Oras Tynkkystä ehdottomasti parhaana. Jos hän on lähempänä kansanliikkeen edustajaa, Emma Karilla on siinä suuria ansioita puolellaan. Itse toivoisin, että Oras Tynkkynen olisi käytettävissä.

Entinen vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen toimii tällä hetkellä Sitran vanhempana neuvonantajana.

Panu Laturi arvioi blogissaan, että Outi Alanko-Kahiluoto olisi ollut liki varma valinta vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi. Pilasiko Outi Alanko-Kahiluoto nyt lopullisesti mahdollisuutensa vihreitten puheenjohtajaksi?

– Sitä pitäisi kysyä puoluekokousedustajilta, mutta minun silmissäni kyllä pilasi, Osmo Soininvaara sanoo.

Soininvaaran mukaan Outi Alanko-Kahiluodon ilmoitus Helsingin Sanomissa tuli täysin yllätyksenä

– Minä en pysty arvaamaan, mikä tuommoisen saa aikaan.

Ville Niinistö on ollut puolueen puheenjohtajana puolueen sääntöjen mukaisen maksimin eli kolme kertaa kaksi vuotta. Puoluekokous kokoontuu kesällä 2017.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE