Kotimaa

Söitkö Malmin sairaalassa 10.—11.11.? – Ota yhteys viranomaiseen

Helsingin Malmin sairaala-alueella noin 140 työskentelevää on sairastunut vatsatautiin, kertoo Helsingin ympäristökeskus.

Ympäristökeskus selvittää vastatautiepidemiaa ja sen mahdollista yhteyttä ruokailuun sairaalan henkilöstöravintolassa tai kahvilassa. Osa sairastuneista on ruokaillut niissä.
Ensimmäiset sairastumiset havaittiin 1. marraskuuta. Tutkimuksissa kolmelta on löytynyt norovirus, mutta ympäristökeskuksen mukaan kaikkien sairastuneiden oireet sopivat norovirustaudin aiheuttamaksi. Sairastumisesta ilmoittaneet ovat kärsineet tyypillisistä vatsaoireista, kuten pahoinvoinnista, oksentelusta ja ripulista.

Ympäristökeskus on tarkastanut henkilöstöravintolan 15. marraskuuta, mutta tiloissa ja toiminnassa ei havaittu huomautettavaa. Norovirusta ei ole myöskään todettu ympäristökeskuksen ottamissa pintapuhtausnäytteissä. Ravintolassa tehtiin pintojen tehopuhdistus heti, kun sairastumisista tuli tietoja.

Ympäristökeskus pyytää, että Malmin sairaalan henkilöstöravintolassa tai kahvilassa marraskuun 10. tai 11. päivänä syöneet ottaisivat yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen elintarviketurvallisuus@hel.fi. Yhteydenottoa toivotaan sekä sairastuneilta että oireettomilta ruokailijoilta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat