Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

SONK: Lapsen paikka on koulussa

Kari Hulkko
Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Hanna Huumonen ei lämpene kotiopetukselle ja koulushoppailulle.

Demariopiskelijoiden kanta kotikoulutoimintaan on selkeä: se tulee tehdä luvanvaraiseksi ja käyttöön on otettava valtakunnalliset laatukriteerit kotiopetukselle.

Demokraatti.fi

Lapsen ensisijainen paikka on aina lähikoulussa, Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry linjaa.

– Perussuomalaiset nuoret jyrähtivät kannanotossaan (4.5.2015) siitä, miten kotiopetuksen valinneet perheet joutuvat maksamaan kunnallisveroa entiseen tapaan, vaikka lapsi ei osallistuisi kunnan järjestämään perusopetukseen. Tämä ei perussuomalaisten nuorten mielestä kohtele perheitä oikeudenmukaisesti.

– Kannanotossaan perussuomalaiset nuoret sivuuttavat täysin sen, että myös lapsettomat perheet ja yksin asuvat henkilöt maksavat kunnallisveroa siitä hyötymättä. Pitäisikö näillekin perheille heidän mukaansa suoda kunnon veroalennus, ihmettelee SONKin puheenjohtaja Hanna Huumonen.

On kyseenalaista, että vanhemmat voivat outojenkin perusteiden valossa piilottaa lapset kotiinsa.

Peruskoulun on Huumosen mielestä oltava oppijalle maksuton, yhdenvertainen, yhtenäinen, inspiroiva ja moniarvoinen.

– On kyseenalaista, että vanhemmat voivat outojenkin perusteiden valossa piilottaa lapset kotiinsa. Peruskoulun tehtävä on aina ollut saattaa kaikki lapset sosioekonomisesta asemastaan riippumatta samaan luokkahuoneeseen. Kotiopetus ja koulushoppailu eivät tätä perusarvoa tue.

– Demariopiskelijoiden kanta kotikoulutoimintaan on selkeä: se tulee tehdä luvanvaraiseksi ja käyttöön on otettava valtakunnalliset laatukriteerit kotiopetukselle.

– Suuri rooli kouluissa on ammattitaitoisella opetus- ja hoitohenkilöstöllä, joka takaa korkeatasoisen opetuksen, jossa jokaisella lapsella on mahdollisuus kehittää omia kykyjään turvallisessa ympäristössä, sanoo Huumonen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE