Politiikka

”Sote-sotkua seuraa sota-sotku” – presidenttiehdokas ihmettelee ministerin sooloilua

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Puolustusministeri Jussi Niinistön (s.) esitys suursotaharjoituksista hämmentää tällä hetkellä kansalaisia, SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen sanoo.

– Yhteisesti sovittu käytäntö on että sotaharjoituksista sovitaan presidentin johtamassa ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa (UTVA). Nyt puolustusministeri on omin päin lähtenyt ajamaan mittavaa suursotaharjoitusta vuodelle 2020, Haatainen kertaa.

Puolustusministeri Niinistö esitti kutsun osallistua harjoituksiin äskettäin vierailulla olleelle Yhdysvaltain puolustusministerille sekä Pohjoismaiden kollegoilleen.

– Tämän kokoluokan harjoitukset, joilla on myös budjettivaikutuksia ja joka ulottuu yli hallituskauden, tulee valmistella normaalissa järjestyksessä yhteisesti sovittujen pelisääntöjen mukaan, Haatainen vaatii.

– Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee yhdessä presidentin kanssa merkittävät puolustuspoliittiset ratkaisut etukäteen. Myöskään eduskunnan puolustusvaliokunnassa tai ulkoasiainvaliokunnassa asiaa ei ole käsitelty.

– Koska tämä harjoitus ei sisälly eduskunnan valiokunnille toimitettuun, UTVA:n päättämään listaan tulevista sotaharjoituksista, herää kysymys, onko tämä asia käsitelty presidentin johtamassa ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa.

Haatainen toteaa, että Sipilän hallitus näyttää nyt ajautuvan sotkusta toiseen.

– Sote-sotkua seuraa sota-sotku. Nämä ovat isoja koko kansakuntaa koskettavia asioita, eikä näissä voi olla johtajuus kateissa, Haatainen toteaa.

Haatainen puhuu tänään SDP:n Hämeen piirin syyskokouksessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat