Politiikka

”Sote-uudistus on kovaa vauhtia menossa kiville” – SDP:n ex-puheenjohtaja varoittaa maakuntaintoilusta

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Hallitus on eväänsä syönyt

Se on otsikko SDP:n ex-puheenjohtajan Ulf Sundqvistin kolumnissa, joka on julkaistu SDP:n veteraanijäsenet yhteistoimintaan kokoavan Suomen Wanhojen Tovereiden verkkosivulla.

Sundqvistin mielestä puoluejohtajilta on television kunnallisvaalitenteissä tivattu, miksi vaaliteemat ovat niin yleispoliittiset, vaikka kyse on kunnallisvaaleista.

– Tämä on typerä kysymys, erityisesti näissä vaaleissa. Mistä nyt keskusteltaisiin ellei sote-uudistuksesta, työllisyys- ja talouspolitiikasta, maahanmuuttopolitiikasta ja kaikesta muusta, hän kirjoittaa.

Puhe on nyt Sundqvistin mukaan hallituspolitiikasta ja Suomen suunnasta – ja kansalaisilla on mahdollisuus sanoa sanansa harjoitetusta politiikasta.

– Täytyy toivoa, että vaaleihin osallistutaan aktiivisemmin kuin edellisellä kerralla, siitä huolimatta, että keskusta-oikeistolainen hallitus on väen väkisin viemässä kunnilta elintärkeitä tehtäviä nimenomaan lähidemokratian kannalta. Meneillään oleva maakuntaintoilu vie yhteiskuntamme kansanvallan kannalta aivan väärään suuntaan. Tulee syntymään demokratiavajetta, Sundqvist varoittaa kolumnissaan.

Meneillään oleva maakuntaintoilu vie yhteiskuntamme kansanvallan kannalta aivan väärään suuntaan. Tulee syntymään demokratiavajetta.

Sundqvistin mukaan sote-uudistuksesta on tulossa keskustan maakuntakokeilu ja kokoomuksen yksityistämisharjoitus ja se on kovaa vauhtia menossa kiville.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että aikalisä on ainoa järkevä lopputulus siitä lainsäädäntösotkusta, josta asiantuntijat toinen toisensa jälkeen ovat kriittiset lausuntonsa antaneet.

Jos hallituksen arvovalta ei salli tosiasioiden tunnustamista tältä osin, hallitus saa Sundqvistin mielestä mennä.

Ulf Sundqvist oli SDP:n puheenjohtaja 1991-1993. Kansanedustajana hän toimi vuosina 1970-1983. Sundqvist oli myös moninkertainen ministeri vuosina 1972-1981.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat