D-analyysit

Sote-valiokunnassa esitetään Puska-farssia – jarrutusnäytelmä riitautti päähallituspuolueet

Lehtikuva / Markku Ulander
Toimituksen kommentit

Simo Alastalo

Toimittaja-tuottaja

Lehtikuva / Markku Ulander
Toimituksen kommentit

Simo Alastalo

Toimittaja-tuottaja

Lehtikuva / Markku Ulander
Toimituksen kommentit

Simo Alastalo

Toimittaja-tuottaja

Julkisuudessa on viime aikoina kiistelty siitä kuka eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa estää toimimasta hallituksen toivomalla ripeydellä.

Juuri nyt oikea vastaus on päähallituspuolue keskustan kansanedustaja, entinen THL:n pääjohtaja Pekka Puska, joka on puolustanut syntymämaakuntansa Pohjanmaan lehdissä Vaasan keskussairaalaa.

Puska on luvannut pohjalaisille, että hän äänestää valiokunnassa lakkautusuhan alla olevan Vaasan sairaalan puolesta, vaikka hallitus on päättänyt siirtää laajan päivystyksen Seinäjoelle.

Keskustalle Puskan sooloilu on kiusallista, kokoomukselle se on yhtä helvettiä.

Mikäli Puska toteuttaisi aikeensa, kokoomus näyttäisi sen jälkeen Vaasan tappajalta varsinkin, kun vaasalainen kokoomusedustaja Susanna Koski on julistanut, ettei hän ole eduskunnassa alueellisena edunvalvojana.

”Pienenä sivumakuna sopassa on se, että Puska on kantoineen täysin oikeassa.”

Kosken linja on jo vaikuttanut kokoomuksen paikalliseen kannatukseen. Puolue putosi kuntavaaleissa Vaasassa RKP:n ja SDP:n jälkeen kolmanneksi.

Puskaa on nyt pöyhitty useampi päivä. Viimeiset kaksi päivää keskustan ja kokoomuksen riidasta on tiedetty myös julkisuudessa. Perjantaille kaavailtu kokous peruttiin, koska hallituskumppanit eivät olleet saaneet kiistaansa ratkaistua.

Pienenä sivumakuna sopassa on se, että Puska on kantoineen täysin oikeassa. Samaa mieltä hänen kanssaan Vaasan sairaalan kohtalosta ovat muun muassa RKP, SDP ja Pohjanmaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat