Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Soten käsittely valiokunnassa jatkuu – puheenjohtaja Lohi uskoo valmistumiseen ennen kesätaukoa

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta jatkoi sote-uudistuksen käsittelyä perjantaiaamuna alkaneessa kokouksessaan. Eilen Helsingin Sanomat uutisoi, että valiokunnan torstainen kokous oli peruttu eikä seuraavan aikataulusta ollut vielä varmuutta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) kertoo STT:lle, että taukopäivän aikana hallituspuolueet saivat käytyä läpi asioita muun muassa siitä, millaisia muutoksia hallituksen esitykseen pitäisi tehdä ja minkä tyyppistä sisältöä mietintöön halutaan laittaa. Asioista saatiin sovittua, joten perjantain kokous voitiin pitää alkuperäisessä aikataulussa.

–  En lähde yksityiskohtiin, niitähän on paljon. Kysymys on siitä, että kun eri puolueilla on erilaisia tarpeita nostaa sote-uudistukseen liittyviä kysymyksiä mietinnössä esille ja kenties myös hioa pykäliä ja tehdä lausumia, kaikki pitää katsoa läpi ja sopia sisältö ennen kuin mennään yksityiskohtaiseen käsittelyyn. Siksi halusin ottaa riittävän ajan sille, kun niin laajasta uudistuksesta on kyse, Lohi sanoo.

Pari viikkoa aikaa

Valiokunnan työlle on tuonut painetta se, että uudistus olisi tarkoitus saada käsiteltyä eduskunnassa ennen kesä–heinäkuun vaihteessa alkavaa kesätaukoa. Tämä on Lohen mukaan yhä tavoitteena.

–  Uskon kyllä erittäin vahvasti siihen, että onnistumme ennen kesätaukoa saamaan sen maaliin eduskunnassa. Se tarkoittaa, että viikko ennen kesäkuun loppua pitäisi mietintö saada valmiiksi, ja kyllä meillä on kaikki mahdollisuudet siihen.

Koska uudistus on suuri ja tehtävää paljon, valiokunta kokoontuu Lohen mukaan joka arkipäivä seuraavat viikot. Maanantaisin kokouksissa istutaan kello 10–20 ja muina päivinä aamukahdeksasta täysistunnon alkuun.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE