Politiikka

Sotkuista Team Finlandia yritetään laittaa uuteen kuosiin

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Kankeaksi ja epäselväksi moitittu Team Finland -toiminta uudistuu. Tarkoitus on parantaa palvelun asiakaslähteisyyttä ja karsia päällekkäisyyksiä.

– Finpron ja Tekesin kasvuohjelmat yhdistetään Team Finland -kasvuohjelmiksi. Nykyisen 37 erillisen ohjelman sijaan tulee jatkossa olemaan kuusi isompaa kokonaisuutta, kertoi ohjelmaa esitellyt

elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.).

Uudistukset pannaan toimeen kahdessa vaiheessa. Rakenteellisista uudistuksista päättäminen jätetään ensi kevääseen ja hallituksen puolivälitarkasteluun. Silloin pohditaan myös vienninedistämisen rahoituksen riittävyyttä.

Team Finlandin uudistuksia pohtinut työryhmä linjaa, että maakuntiin tulee kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattoreita, jotka voivat auttaa yrityksiä löytämään uusille markkinoille.

– Näin yrityksille taataan toimiva yhteys maakunnista maailmalle ja toisin päin, Rehn sanoi.

Käyttöön tulee myös kansainvälistymistä tukeva palveluseteli yrityksille. Saksan kauppakamarin palvelut ja verkosto saadaan yhteistyösopimuksen kautta myös suomalaisille yrityksille.

Team Finland on verkosto, joka pyrkii edistämään Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Verkosto kokoaa yhteen yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa edistävät valtiorahoitteiset toimijat ja niiden tarjoamat palvelut.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat