Tyovaen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 28.-31.7.2016

SSS: Saloon matkapuhelinvalmistaja USA:sta?

Kuva: Lehtikuva
Kuvakaappaus matkapuhelimesta yhdysvaltalaisen matkapuhelinvalmistaja Turing Robotic Industriesin sivuilta.

Yhdysvaltalainen matkapuhelinvalmistaja Turing Robotic Industries on perustanut viime joulukuussa yrityksen Saloon, uutisoi Salon Seudun Sanomat.

Lehden mukaan yritys saattaisi työllistää Salossa joitain kymmeniä ihmisiä. Salossa on valmistettu aiemmin Nokian puhelimia.

Yhtiö kertoo Facebook-sivullaan tuovansa huhtikuussa markkinoille uuden nopean puhelimen, jossa on maailman paras tietoturva. Puhelin toimii sormenjälkitunnistuksella, eikä siinä ole tietoturvan varmistamiseksi usb-porttia tai pistoketta kuulokkeita varten.

Käyttöjärjestelmäksi on valittu Androidin sijaan suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS.

Turingin puhelimet on valmistettu terästä vahvemmasta erikoislujasta metallista. Hintaluokaltaan ne ovat markkinoiden kalleimpia.
Yhtiön pääkonttori sijaitsee San Franciscossa Yhdysvalloissa.

Keskustelua aiheesta

Yle: Näin moni käyttää pimeitä maksuja vuosittain

Yli neljä viidesosaa suomalaisista sanoo, että he eivät ole koskaan maksaneet tai saaneet palkkiota työsuorituksesta pimeästi. Ylen kyselyyn vastanneista useampi kuin joka seitsemäs sanoo joko maksaneensa tai saaneensa palkkioita pimeästi. Suurin osa heistä sanoo käyttäneensä pimeitä palkkioita harvoin. Vain kolme prosenttia sanoo käyttävänsä pimeitä maksuja vuosittain.

Miehillä pimeiden palkkioiden maksaminen tai saaminen on kyselyn mukaan yleisempää kuin naisilla.

Alempien tuloluokkien ihmiset sanovat hyvätuloisia useammin saaneensa tai maksaneensa pimeitä palkkioita. Alle 30 000 euroa vuodessa tienaavista noin neljä viidestä sanoo joskus joko maksaneensa tai saaneensa palkkioita pimeästi.

Yle teetti kyselyn Taloustutkimuksella.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Analyytikot hämmentyivät – Deutsche Bankin tulos romahti ”liikaa”

Kuva: afp/daniel roland
LKS 20160727 28-01-16-ROL018; (FILES) This file photo taken on January 28, 2016 shows the headquarter of German company Deutsche Bank is pictured in Frankfurt am Main, western Germany. Concerns about Deutsche Bank increase as the stock price fell again on July 6, 2016.
 / AFP / DANIEL ROLAND - LEHTIKUVA / AFP
 Deutsche Bankin pääkonttori Frankfurt am Mainissa Saksassa.

Saksalaisen suurpankin Deutsche Bankin nettotulos romahti toisella neljänneksellä 20 miljoonaan euroon. Vuosi sitten pankin huhti-kesäkuun nettovoitto oli 818 miljoonaa euroa.

Pankin tulos alitti analyytikkojen ennusteet selvästi, sillä yhtiölle odotettiin noin 188 miljoonan euron tulosta.

Deutsche Bank on ollut pitkään ongelmissa. Kesäkuun lopussa uutisoitiin, että pankki ei läpäissyt Yhdysvaltain keskuspankin Fedin stressitestejä.

STT, Frankfurt

 

 

Kuluttajien luottamus talouteen heikkeni

Kuva: Getty Images

Kuluttajien luottamus Suomen talouteen heikkeni heinäkuussa kesäkuuhun verrattuna, selviää Tilastokeskuksen kuluttajabarometrista. Heinäkuussa lähes kaksi viidestä kuluttajasta uskoi Suomen taloustilanteen paranevan seuraavan vuoden aikana, kun kesäkuussa näin uskoi lähes puolet.

Myös kuluttajien arviot omista säästämismahdollisuuksista ja omasta taloudesta heikkenivät hieman.

Odotukset yleisestä työttömyyskehityksestä pysyivät suunnilleen ennallaan.

Sanoma paransi tulostaan

Kuva: Kari Hulkko
töölönlahti
Sanoma on parantanut tulostaan pitkästä aikaa.

Mediakonserni Sanoman operatiivinen liikevoitto oli huhti–kesäkuussa 86,9 miljoonaa euroa. Vuosi sitten voitto oli vastaavaan aikaan 49,4 miljoonaa euroa.

Yhtiön toisen neljänneksen liikevaihto laski noin neljä prosenttia noin 450 miljoonaan euroon.
Sanoma kertoi aiemmin heinäkuussa odottavansa konsernin liikevaihdon kehityksen paranevan edellisvuoteen verrattuna. Yhtiö kertoi tuolloin odottavansa koko vuoden operatiivisen liikevoittoprosentin olevan noin yhdeksän. Yhtiön vuoden ensimmäisen puolikkaan operatiivinen liikevoittoprosentti oli 11,1.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

HS: Hallitus kaavailee veroratkaisua, joka oli viimeksi käytössä vuonna 1992

Yritysverotuksessa saatetaan ottaa uudelleen käyttöön niin sanottu investointivaraus, kertoo Helsingin Sanomat. Muutoksella olisi tarkoitus edistää yritysten investointeja ja tätä myötä nopeuttaa talouskasvua ja parantaa työllisyyttä.

Lehden mukaan keskusta kannattaa investointivarauksen käyttöönottoa. Puolue toivoisi, että uudistus toteutuisi jo vuodenvaihteessa. Kokoomus puolestaan haluaisi lykätä asiaa ensi kevään kehysriiheen. Perussuomalaisille uudistus käy todennäköisesti.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus päättää asiasta budjettiriihessä elokuun lopussa.

HS:n mukaan investointivarauksen käyttöönotto voisi leikata yhteisöveron tuottoa neljänneksellä ensimmäisinä vuosina.

Suomessa investointivaraus oli viimeksi käytössä vuonna 1992.

Keskustelua aiheesta