Talous

Stockmannin Herkun myynti kilpailuviranomaisen syyniin

Anna-Liisa Blomberg
Anna-Liisa Blomberg
Anna-Liisa Blomberg

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoo aloittavansa Stockmannin Herkku -ruokakauppojen yrityskaupasta yksityiskohtaisen jatkoselvityksen. Viraston mukaan ruokakauppojen myynti S-ryhmälle saattaa aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia.

– KKV arvioi alustavan tarkastelun perusteella, että yrityskauppa saattaa aiheuttaa haitallisia kilpailuvaikutuksia päivittäistavaroiden vähittäiskaupan myynti- ja hankintamarkkinoilla ja katsoo, että asiaa on aiheellista tutkia yksityiskohtaisesti jatkoselvityksessä, virasto kertoo tiedotteessaan.

Jatkoselvityksessä tutkitaan muun muassa, estääkö yrityskauppa olennaisesti tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla. Selvityksen perusteella virasto voi hyväksyä yrityskaupan, määrätä sen hyväksymiselle ehtoja tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan.
Jatkokäsittely voi kilpailulain mukaan kestää enintään kolme kuukautta, KKV kertoo.

Stockmann sopi Suomen Herkku-ruokakauppojen myynnistä S-ryhmälle kesäkuussa. Stockmann arvioi kesällä, että Herkkujen myynti voi toteutua vuoden lopussa, jos Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyy kaupan tämän vuoden aikana.

 

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat