Politiikka

Stockmannin oikaistu liiketulos hiipui – YIT:n liikevaihto laski etenkin Venäjällä

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Tavaratalokonserni Stockmannin oikaistu liiketulos jäi heinä–syyskuussa 1,4 miljoonaa euroa tappiolle, kun se oli vuosi sitten 4,8 miljoonaa plussan puolella. Syynä tappioon Lindexin heikko tulos. Lindexin liiketulos laski 10 miljoonaa euroa, kun samalla Stockmannin tavaratalo- ja kiinteistötoimintojen tulokset paranivat hieman.

Konsernin liikevaihto kolmannella vuosineljänneksellä oli 242 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli lähes 264 miljoonaa.

Yhtiö kertoo käynnistävänsä Lindexissä kannattavuuden parantamisohjelman.

– Muutoksia tehdään mallistoihin ja kampanjoihin myynnin vauhdittamiseksi tärkeän viimeisen vuosineljänneksen aikana. Liikevaihto on avainasemassa, mutta myös tehokkuutta ja kustannussäästöjä haetaan tarkasti, toimitusjohtaja Lauri Veijalainen sanoo tiedotteessa.

Veijalaisen mukaan syksyn Hullu Päivät -kampanjan aikana myynti kasvoi kahden vuoden tauon jälkeen. Veijalainen sanoo, että kampanjan aikana erityisesti verkkokauppa veti hyvin.

Stockmann päivitti koko vuoden tulosennustettaan syyskuun lopussa Lindexin heikon kehityksen vuoksi. Yhtiö arvioi, että koko vuoden liikevaihto jää viime vuotta matalammalle tasolle ja oikaistu liikevoitto joko pysyy edellisvuotisella tasolla tai heikkenee hieman.

YIT:n liikevaihto laski Venäjällä kolmanneksella.

Rakennusyhtiö YIT paransi puolestaan tulostaan heinä-syyskuussa vuoden takaisesta jaksosta, mutta liikevaihto putosi 6 prosenttia 417 miljoonaan euroon. Oikaistu liikevoitto parani heinä-syyskuussa 24,2 miljoonaan euroon, kun se oli vuotta aiemmin 19 miljoonaa.

YIT:n liikevaihto laski Venäjällä kolmanneksella. Venäjällä asuntomyynti jäi jälkeen vuoden takaisesta, mutta piristymistä yhtiö on nähnyt ainakin Moskovan alueella. Sen sijaan muun muassa Pietarissa asuntokysyntä on heikkoa ylitarjonnan takia.

YIT ennakoi asuntokysynnän paranevan Venäjällä vain hitaasti. Suomessa asuntojen kysyntä pysyy yhtiön arvion mukaan hyvällä tasolla.

YIT on yhdistymässä Lemminkäisen kanssa. Yhdistyminen vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. YIT uskoo sulautumisen toteutuvan ensi vuoden alusta.

Alma Median oikaistu liikevoitto taasen nousi.

Viestintäkonserni Alma Median oikaistu liikevoitto taasen nousi heinä-syyskuussa 14,0 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 9,1 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi yli 6 prosenttia 86 miljoonaan.

Toimitusjohtaja Kai Telanteen mukaan kannattavuutta paransivat erinomainen tuloskehitys Alma Marketsissa ja aiemmin toteutetuista uudelleenjärjestelyistä koituneet kustannussäästöt Alma Talentissa, Alma Regionsissa ja yhteisissä toiminnoissa.

Alma arvioi koko tämän vuoden liikevaihdon pysyvän edellisvuoden tasolla ja oikaistun liikevoiton kasvavan selvästi viime vuodesta.

Alma Media on STT:n toiseksi suurin omistaja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat