Huvudnyheter

Storbjörk blir informatör vid riksdagsgruppen – vill nå ut till hela FSD-fältet

Jacob Storbjörk inleder i höst sitt nya arbete som informatör för den socialdemokratiska riksdagsgruppen.

Jacob Storbjörk, 25, inleder i höst arbetet som informatör och riksdagsassistent vid den socialdemokratiska riksdagsgruppen, meddelar denna i ett pressmeddelande. Jakobstadssonen Storbjörk ser fram emot uppdraget och hoppas bland annat kunna hjälpa FSD:s riksdagsman att nå ut till hela fältet. 

ABL

 

Storbjörk har trots sin unga ålder ett imponerande CV: han har tidigare axlat ansvaret som ordförande både för FSD Österbotten och Finlands Svenska Unga Socialdemokrater, är första vice ordförande både för Folktinget och stadsfullmäktige i Jakobstad och varit styrelsemedlem i Åbo Akademis Studentkår. Dessutom har han tidigare arbetat som redaktör på denna tidning.

 

Till utbildningen är Storbjörk politices kandidat, på slutrakan av sina magisterstudier i statskunskap vid Åbo Akademi. Dessutom har han påbörjade studier i företagsekonomi vid yrkeshögskolan Novia, där han som bäst avrundar en praktikperiod på skolans antagnings- och studerandeservice.

 

Han inleder arbetet från och med september och blir även FSD:s riksdagsledamot Johan Kvarnströms riksdagsassistent, något denne ser fram emot.

 

-Jacob med sin erfarenhet kommer vara till stöd för hela SDP:s riksdagsgrupp och kommer att vara ett stort stöd i mitt riksdagsarbete, säger Kvarnström i ett pressmeddelande.

 

Även Storbjörk själv är taggad.

 

-Jag är väldigt taggad över möjligheten att hjälpa riksdagsledamot Johan Kvarnström i hans viktiga uppdrag. Min uppfattning är att man som FSD:s riksdagsledamot ska vara hela FSD-fältets riksdagsledamot. Det är ingen enkel uppgift, säger Storbjörk i en kommentar till ABL.

 

– Förhoppningsvis kan min kännedom av Österbotten vara till stöd i detta uppdrag. Men jag förstår också fullständigt att en riksdagsledamot skall ha goda kontakter till sin hemregion och egna valkrets. Jag kommer därför givetvis göra det till en hjärtesak att lära känna Västra Nyland ännu bättre.

 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE