Nyheter

Storbjörk leder socialdemokratiska studerande

Foto: Johan Kvarnström
Foto: Johan Kvarnström
Foto: Johan Kvarnström

Socialdemokratiska Studerande vid Åbo Akademi valde styrelsen för år 2018 på sitt höstmöte i torsdags (9.11). Jacob Storbjörk valdes till ordförande för studentföreningen med Ursula Korpijärvi som vice ordförande.

 

Föreningen har en ledamot i Åbo Akademis Studentkårs fullmäktige. Det mandatet bibehölls i veckans kårval. Storbjörk fortsätter två år till att axla ansvaret för det socialdemokratiska mandatet i kårpolitikern vid ÅAS.

– Vi fördubblade antalet kandidater jämfört med förra valet och hade en mycket aktiv valkampanj. Det hela ledde till att vi fick fler röster jämfört med förra valet. Tyvärr räckte detta inte till några fler mandat, men vi är nöjda över att vi behöll positionerna inom studentkåren, säger nyvalda ordförande och fullmäktigeledamot Jacob Storbjörk.

 

I det politiska arbetet för år 2018 vill föreningen enligt verksamhetsplanen fortsätta stärka demokratin och transparensen inom studentkåren och fortsätta utveckla Åbo Akademi. Genom SONK – Socialdemokratiska Studerande påverkar ÅSS även den nationella studentpolitiken.

Till nästa kårfullmäktigemöte har föreningen på initiativ av Rebecca Åkers lämnat in en fullmäktigemotion kring att introducera anonyma tenter vid Åbo Akademi. Anonyma tentsvar säkerställer studentens anonymitet och skulle helt undvika möjligheter för föreläsaren att utöva särbehandling.

– Detta är redan normen vid studentskrivningar på landets gymnasier och fungerar i praktiken genom tillfälliga identifikationsnummer. Dags för ÅA att göra detsamma, berättar Storbjörk.

 

Vid sidan om den ordinarie verksamheten beslöt höstmötet även att återuppliva föreningens anrika musik- och diktgrupp Ligan vars verksamhet har legat nere sedan det politiska 70-talet.

– Vi vill i modern tappning framföra progressiv musik och lyrik för en ny och bred publik. Till en början kommer vi uppträda på kongresser och tillställningar inom socialdemokratiska rörelsen, berättar Storbjörk.

 

Fakta om ÅSS – Åbo Socialdemokratiska Studerande

  • Grundades år 1972
  • Verksam i Åbo och Vasa
  • Drygt 90 medlemmar
  • Styrelsen för år 2018 består av Jacob Storbjörk (ordf.), Ursula Korpijärvi (vice ordf.), Jonatan Wikström, Elisabeth Diljaj och Pontus Westmalm
Delningar

Dela denna artikel

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa