Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

STTK:n Palola: ”Eduskuntavaalit ovat myös tärkeät ”työelämävaalit” ja oma ääni kannattaa ehdottomasti käyttää”

STTK

Eduskuntavaalit ovat palkansaajien ja työelämän kannalta mitä tärkeimmät, muistuttaa STTK ennakkoäänestyksen alkaessa tänään.

Demokraatti

Demokraatti

– Viime vuosien työelämän, sopimusjärjestelmän ja yhteiskunnan murrokset sekä kriisit haastavat meitä ennen näkemättömällä tavalla. On tärkeää, että saamme palkansaajien arkea ymmärtävän eduskunnan, keskusjärjestön puheenjohtaja Antti Palola sanoo tiedotteessa.

STTK korostaa äänestämisen tärkeyttä ja kannustaa kaikkia palkansaajia käyttämään äänioikeuttaan eduskuntavaaleissa.

– Tänään ennakkoäänestyksen alkaessa on hyvä miettiä, millaisen työelämän haluamme. Eduskuntavaalit ovat myös tärkeät ”työelämävaalit” ja oma ääni kannattaa ehdottomasti käyttää. Kriisit ovat osoittaneet, että avoin demokratia on Suomen vahvuus ja kantaa vaikeiden aikojen yli. Jokainen ääni on arvokas, Palola korostaa.

PÄÄTTYVÄLLÄ hallituskaudella on STTK:n mielestä tehty monia hyviä uudistuksia. Keskusjärjestön mukaan oppivelvollisuusiän nosto, sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen uudistus, vihreän siirtymän kirittäminen ja halu lisätä kansainvälistä rekrytointia tarvitsevat edelleen ansaitsemansa huomion ja resurssit.

– Uudistusten toimeenpano on varmistettava. Kriisien jälkeen ihmiset haluavat ennen kaikkea jatkuvuutta ja varmuuden siitä, että arjessa pärjää jatkossakin. Tämä on tärkeää myös näiden asioiden parissa työskenteleville. Eduskunnan tehtävä on varmistaa asianmukaiset resurssit ja keskittyä toimeenpanossa myös henkilöstön hyvinvointiin, Palola painottaa.

Tarvitsemme keinoja varmistaa jaksaminen ja hyvinvointi työelämässä.

STTK katsoo, että työelämää on jatkossakin kehitettävä kolmikantaisesti. Antti Palola listaakin tiedotteessa useita kehityskohteita.

– Edelleen on tekemistä esimerkiksi työehtosopimusjärjestelmän ja luottamusmiehen aseman vahvistamisessa, palkkatasa-arvon toteutumisessa, työikäisen väestön osaamisen päivitysmahdollisuuksissa, työn psykososiaaliselta kuormitukselta suojaamisessa sekä kansainvälisessä rekrytoinnissa.

– Sosiaaliturvaa ja eläkejärjestelmää on kehitettävä oikeudenmukaisesti työhön perustuen ja siihen kannustaen, mutta huomioiden myös heikoimmassa asemassa olevat sekä uudet työnteon muodot.

STTK muistuttaa, etä Suomessa työikäinen väestönosa pienenee.

– Tarvitsemme keinoja varmistaa jaksaminen ja hyvinvointi työelämässä sekä huolehtia siitä, että työ houkuttelee tekijänsä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE