Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Stubb ja Soini, huom! – ”Päinvastoin olisi tervettä sopia jatkosta nyt”

Anna-Liisa Blomberg

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisuudistuksen jatko pitäisi selvittää nyt eduskuntapuolueiden puheenjohtajien voimin, sanoo kansanedustaja, lääkäri Hanna Tainio (sd). Suurimman eduskuntapuolueen puheenjohtajan, Alexander Stubbin olisi syytä kutsua puheenjohtajat pikimmiten koolle.

Rane Aunimo

– Tällä hetkellä sote-pallo on maassa. Sitä on heitelty ministeriön, eri työryhmien, hallituspuolueiden puheenjohtajien,  parlamentaarisen ohjausryhmän, sosiaali- ja terveysvaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan välillä. Nyt se ei ole oikein kenellekään.

– Toivoisinkin, että puheenjohtaja Stubb toistaiseksi suurimman eduskuntapuolueen puheenjohtajana etsiskelisi nyt kalenteristaan aikaa ja kutsuisi  puheenjohtajat koolle. Hidastelu ei ole kenenkään – kokoomuksenkaan – etu.

Perussuomaaisten Timo Soini on jo ilmoittanut,  ettei lähde sote-palavereihin ennen vaaleja. Tainio on toista mieltä.

– Minusta päinvastoin olisi tervettä sopia jatkosta nyt, tietämättä,  missä asemassa kukin on vaalien jälkeen. Tietämättömyyden verho siitä asemasta,  jossa vaalien jälkeen olisi, edistäisi soten jatkoa, sillä  näin se ei alistu valtapolitikoinnille. Jokainen puheenjohtaja sitoutuisi jatkoon miettimättä, mikä on hyödyllisintä oman puolueen hallitus- tai oppositioaseman kannalta, vaan vain uudistuksen jatkon kannalta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE