Politiikka

Stubb kehaisi kamppailua yhdeksi innostavimmista – lupasi 100-prosenttisen tuen Weberille

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Kokoomuksen eurooppapuolueen EPP:n kärkiehdokkaaksi on valittu kisan ennakkosuosikki, saksalainen Manfred Weber. Samalla Weberistä tulee keskustaoikeistolaisen ryhmittymän ehdokas EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Kärkiehdokaskamppailussa Weberin vastaehdokkaana oli suomalainen Alexander Stubb. Weber sai äänistä noin 80 prosenttia ja Stubb noin 20 prosenttia. Weber sai 492 ääntä ja Stubb 127 ääntä.

Kisa ratkesi Euroopan kansanpuolueen EPP:n kokouksessa Helsingin Messukeskuksessa iltapäivällä. Kakkoseksi jäänyt Stubb sanoi kiitospuheessaan, että hän on 100-prosenttisesti kisan voittaneen Weberin takana.

Stubbin mukaan EPP:n kärkiehdokaskamppailu on ollut yksi innostavimmista kampanjoista, joita hän on ollut tekemässä. Stubb sanoo saaneensa tukea, ja hänen mukaansa epämiellyttävää oloa ei ole tullut missään vaiheessa kampanjaa.

Weber edustaa EPP:n ryhmittymää myös ensi kevään eurovaalikamppailussa. Hän kiitti kokouspaikalla Stubbia kärkiehdokasmittelöstä ja toivoi, että tämän panos ja kunnianhimoinen toimintatapa saataisiin osaksi EPP:n tulevaa kampanjaa.

Suomesta EPP:hen kuuluvat kokoomus ja kristillisdemokraatit. Eurovaalit pidetään ensi toukokuun lopussa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat