Urheilu

Suomalainen huippuvaikuttaja: Vain nämä venäläisurheilijat talviolympialaisiin

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Venäjän sulkeminen joukkueena talviolympialaisista mutta testaushistorialtaan uskottavien venäläisurheilijoiden päästäminen mukaan olisi paras vaihtoehto, sanoo Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) pääsihteeri Harri Syväsalmi.

– En rupea ennustamaan, mitä KOK päättää, mutta muistutan, että yli 15 kuukautta sitten maailman antidopingtoimikunnat, SUEK mukaan lukien, vaativat Venäjän sulkemista Rion olympiakisoista, mutta uskottavan testaushistorian omistavien venäläisurheilijoiden päästämistä kisoihin. Tämä on suunnilleen se linja, jonka Kansainvälinen yleisurheiluliitto on ottanut, ja se on pitänyt (Urheilun kansainvälisessä välitystuomioistuimessa) CAS:ssa. Se olisi paras vaihtoehto tämänhetkisillä tiedoilla, Syväsalmi sanoo.

Syväsalmen mukaan toiseksi paras vaihtoehto on, että Venäjä itse jättäytyy pois kisoista. Kolmas mahdollisuus on, että KOK päästää Venäjän mukaan olympialaisiin.

– Se olisi huonoin vaihtoehto, Syväsalmi arvioi.

Isoin kivi kengässä on se, ettei Venäjä ole taipunut myöntämään valtiojohtoisen dopingjärjestelmän olemassaoloa. Venäjä jatkoi samalla linjalla tiistaina ja syytti avaintodistaja Grigori Rodtshenkovia dopingin levittämisestä, kun KOK oli julkistanut hiihtäjä Aleksandr Legkovin kilpailukiellon perusteet.

– Kyllä Legkov-päätös osoittaa, että KOK:n päätös perustuu tiedustelun ja tutkinnan tuottamiin faktoihin. Venäjä on valinnut tämän linjan, että he kiistävät, Syväsalmi sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat